Analoga bilder

Jag fotograferar fortfarande analogt och jag gillar det. I albumet samlar jag analoga bilder från både småbilds- och mellanformat. Varierande motivområden.

Berlin

Bilder från en resa till Berlin med tonvikten lagd på möten med människor.

Delsbostämman

Jag åker gärna runt på spelmansstämmor. Förutom den trevliga musiken så är det folklivet som lockar. Det är en fin tradition som håller liv i de gamla låtarna och som också fungerar som inkörsport för unga som vill lära sig mer om den här musiken och sättet att spela den på.

Olympiastadion i Berlin

Berlins Olympiastadion byggdes inför sommar-OS 1936. På området finns också ett simstadium och en anläggning för hästsport. VM-finalen i fotboll spelades här 2006 och friidrotts-VM arrangerades här 2009.

På dansbanan

Bilder från en förtrollad kväll på Vaksala torg i Uppsala med Benny Anderssons orkester. Över 7 000 personer trängs på torget och dansbanan är full med glada människor som dansar tills mörkret så småningom gör alla katter grå.

Smygehuk

En sen sommarkväll stannar jag till i Smygehuk. Solen är på väg att gå ned och i det varma kvällsljuset fotograferar jag motiv som kanhända är välkända men som, i det ljus som råder den här kvällen, ändå kan försvara sin plats.

Studenter

Porträtt på nybakade studenter som jag mötte på stan.

Till minne av morbror Holger

Morbror Holger var under sin livstid mycket älskad av släkt och vänner. På gården Nyåbron i Ockelbo samlades barn och gamla när det var dags för slåtter. Sedan länge är jordbruket nedlagt och alla djur är borta. Borta är nu också Holger och om en vecka samlas åter igen släkt och vänner, denna gång för ett sista farväl.

Viby by

Viby by är en välbevarad klungby från 1700- och 1800-talen. Husen är knuttimrade, uthusen har vasstak och tomterna gärdesgårdar. I Viby finns också spår efter ett medeltida kloster. Viby by ägs av staten och gårdarna hyrs ut som fritidshus. (Källa: Upptäck Sveriges historia)

Stadsliv

Det här albumet har en underrubrik, "Mänskliga möten i stadsmiljö". Möten med turister, tillfälliga besökare och naturligtvis de invånare som bor i staden. För mig som fotograf är det inte alltid så lätt att skilja dessa kategorier åt. Det är inte så viktigt heller utan det intressanta är dokumenteringen av det mycket korta tvärsnitt av tiden som varje bild utgör.