Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Kvinna i blommig klänning

Vi åt lunch på Wij Trädgårdar i Ockelbo. Vid bordet framför oss satt en kvinna i blommig klänning. Klänningen var så otroligt färggrann, och det kändes som om dess bärare var en del av Wij Trädgårdars utställningar. En vandrande sådan då förstås.

På återseende

TorbjörnPostat 2014-08-18 11:29 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Några detaljer från Järnvägsmuseet i Gävle

Tommy Andersson var i stan, som i det här fallet är Gävle, och ville se sig omkring. Jag erbjöd mig att guida runt och vi möttes på Stortorget. Vår första anhalt var Gamla Gefle, som i det mycket skiftande ljuset blev ganska snabbt avklarat. Sådana här miljöer kräver mjukt ljus, och det var inte mycket av den varan vid den tidpunkt vi besökte det här fina kvarteret.

Därefter tog vi en långpromenad till Järnvägsmuseet. Där finns väldigt mycket att se för den tågintresserade. Det är inte lättfotograferat där inne för det är mörkt med enstaka ljuskällor, som ofta bländar eller ger oönskade reflexer. Polfilter fungerar nog bra här. Jag använde Sony A7R med Sigma Art 35/1.4. Genomgående var kameran inställd på 4000 ISO och full glugg. Ingen brusreducering av bilderna har gjorts. 

Det är underbart att studera de fina detaljer som finns på de gamla ångloken. Här ser man exempel på stor ingenjörskonst från en tid då mekaniken kanske stod som högst. Många detaljer är gjorda av mässing, medan andra är rödmålade, och de harmonierar fint mot lokens svärta.

Efter en lättare lunch i museets café, inredd i en gammal tågvagn, tittade vi in i stationshuset från Hennan, och därefter åkte vi med rälsbussen till fordonsmagasinet på andra sidan av staden, inte lång ifrån där jag bor. Den trevlige föraren hälsade oss alla välkommen ombord och så "tuffade" vi i väg.

Det blev en mycket trevlig dag tillsammans med Tommy. Då vi båda sysslat med friidrott i yngre dar, och när dessutom EM i friidrott stod för dörren, fanns det mycket att prata om. Hoppas du fick en trevlig resa hem på din Yamaha.

På återseende

TorbjörnPostat 2014-08-14 11:09 | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera

Mannen i den gamla båten

Det är en mycket behaglig kväll och jag sitter vid Gavleåns mynning. En bit därifrån, vid Gasklockorna, pågår en hårdrockfestival. Ljudet är högt och jag kan lyssna på de olika banden helt gratis. För mig är det inget band som sticker ut förrän ett band med en kvinnlig sångare börjar spela. Hon är verkligen bra och fastän bandet spelar väldigt högt så hänger hennes röst med utan att hon behöver skrika. Jag sitter och njuter av hennes sång och håller på att missa mannen i den gamla båten. Det höga ljudet från orkestern gör det omöjligt att höra puttrandet från båtens inombordsmotor. 

Mannen navigerar avspänt mellan de moderna plastbåtarna, som ligger på redden och vars passagerare också lyssnar på musiken gratis.

När han kommer närmare ser jag att han sitter behagfullt tillbakalutad med ett ben på motorhuven. Rodret håller han med vänster hand och i den högra handen håller mannen ett glas med något gott i. Jag vinkar och han nickar lite avmätt till svar. 

Jag trivs i den vackra kvällen. Med att lyssna på en fantastisk sångerska och se på båtarna som åker upp och ned för Gavleån. Jag trivs också med min nya kamera Sony A7R och den mycket fina optiken Zeiss Sonnar T* 55/1.8, makalöst skarp redan vid 1.8. Alla bilder här är tagna med full glugg.

På återseende

TorbjörnPostat 2014-08-11 16:59 | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Tidigare blogginlägg