Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Gesällen/ Exit Slussen

Jag har aldrig haft någon personlig relation till Slussen. Första gången jag passerade där var jag 6-7 år och skulle med resten av familjen besöka släktingar i Saltsjöbaden. Jag har inga äkta minnen från den tiden. Till skillnad från många som bor i staden har jag inte heller kutat runt i Slussens alla prång och vrår. Slussen är med andra ord inget speciellt för mig. En trafikplats som inte längre fyller den funktion den en gång byggdes för.

Nu plockas den ned bit för bit och det dokumenteras säkert av de som bor närmare än vad jag för närvarande gör. De bilderna blir i framtiden mycket betydelsefulla tidsdokument. Liksom bilderna på tillblivelsen av nya Slussen. Anpassad för tidens krav på trafiklösningar och vattenreglering.

Icke förty så har det ändå varit en intressant plats att fotografera. Det rör sig ständigt människor där på väg någonstans. Lite torghandel finns också där. I skrivande stund vet jag inte vad som finns kvar där. Kolingsborg är väl helt nedrivet nu, man höll på för fullt när jag var där senast för några veckor sedan.

Ser fram emot att fin, vit snö ska falla över Slussenområdet. Jag har inga snöbilder därifrån nämligen. Det kanske inte blir några heller för ju mer som rivs desto svårare blir det att hitta något intressant att fotografera.

Väntar med spänning på resultatet av klubbtävlingen i Gävle Fotoklubb. De gamla fotorävarna i klubben brukar hålla sig framme, men man kan ju alltid hoppas på någon framgång. Vid månadsmötet om två veckor får vi besked.

På återseende

TorbjörnPostat 2015-11-25 11:53 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Tidigare blogginlägg