Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Gesällen/ Exit Slussen

Jag har aldrig haft någon personlig relation till Slussen. Första gången jag passerade där var jag 6-7 år och skulle med resten av familjen besöka släktingar i Saltsjöbaden. Jag har inga äkta minnen från den tiden. Till skillnad från många som bor i staden har jag inte heller kutat runt i Slussens alla prång och vrår. Slussen är med andra ord inget speciellt för mig. En trafikplats som inte längre fyller den funktion den en gång byggdes för.

Nu plockas den ned bit för bit och det dokumenteras säkert av de som bor närmare än vad jag för närvarande gör. De bilderna blir i framtiden mycket betydelsefulla tidsdokument. Liksom bilderna på tillblivelsen av nya Slussen. Anpassad för tidens krav på trafiklösningar och vattenreglering.

Icke förty så har det ändå varit en intressant plats att fotografera. Det rör sig ständigt människor där på väg någonstans. Lite torghandel finns också där. I skrivande stund vet jag inte vad som finns kvar där. Kolingsborg är väl helt nedrivet nu, man höll på för fullt när jag var där senast för några veckor sedan.

Ser fram emot att fin, vit snö ska falla över Slussenområdet. Jag har inga snöbilder därifrån nämligen. Det kanske inte blir några heller för ju mer som rivs desto svårare blir det att hitta något intressant att fotografera.

Väntar med spänning på resultatet av klubbtävlingen i Gävle Fotoklubb. De gamla fotorävarna i klubben brukar hålla sig framme, men man kan ju alltid hoppas på någon framgång. Vid månadsmötet om två veckor får vi besked.

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2015-11-25 11:53 | Läst 2022 ggr. | Permalink
Bra berättande bilder om vad som händer där vid Slussen. Förmodar att jag inte kommer att känna igen mig nästa gång jag har vägarna förbi. Blir tyvärr alltför sällan som det blir.
Svar från pic-tor 2015-11-26 09:00
Tack Margareta. De som bor i stan kan ju både följa och dokumentera arbetet vid Slussen. Vi som bor lite längre bort kan också följa arbetet via de webbkameror som finns där:

http://webbkameror.se/webbkameror/gondolen/slussen_2_640.php
Margareta Cortés 2015-11-26 11:14
Kul med den länken, är visserligen in till stan då och då, men sällan vid Slussen.
Jag passerade där idag (ditt inlägg inspirerade mig till ett besök) och Kolingsborgs överbyggnad är till stora delar borta, men det är mycket betong kvar därunder.
Svar från pic-tor 2015-11-27 09:01
Slussen är en massiv betongklump och jag vet inte om allt ska bort innan man gjuter nytt. Eller om man gjuter på det som lämnas kvar. Hur som helst ska det bli spännande att följa nybygget. Såg du länken till webbkamerorna?



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg