Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Nils har sjappat

Jag kände det på en gång. Det var något som saknades. Men vad? Jag gick förbi platsen en gång till och då blev det med ens uppenbart. Nils Ferlin är borta. Här har han ju stått och tuttat på sin fimp så länge man minns, men nu har han tydligen sjappat. Han är putsväck helt enkelt. Kanske längtan till Filipstad blev för stark. Skulle ni mot förmodan möta en magerlagd karl som är "ganska mager om bena, tillika om armar och hals" så är det med stor sannolikhet Nils Ferlin som är ute och rör på sig.

Här sågs Nils senast. Var han nu håller hus är inte gott att veta. Kanske bryter han arm med någon av Klarabröderna på något sjabbigt ölhak någonstans. Nils lär vara armstark och en aning hetlevrad, har jag fått mig berättad av en av Klarabröderna. Harald Forss delade buss en gång med ett gäng gymnasister på väg hem från Gävle. Själv skulle han upp till Hälsingland i något ärende och iförd den bredbrättade hatten, och med yviga gester, underhöll han alla i bussen med historier om Ferlin, Broder Tor m fl. En mycket minnesvärd bussresa.

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2013-04-27 07:29 | Läst 4255 ggr. | Permalink
Det var ju konstigt att den är borta! Hoppas den inte är stulen men risken kanske är stor! Ha en fin lördag!
ztenlund 2013-04-27 11:58
Nej, statyn är inte stulen. Den har så att säga förts bort i behörig ordning:
http://www.svt.se/kultur/konst/alskad-ferlinstaty-blir-borta-i-flera-ar
Svar från pic-tor 2013-04-27 13:26
@Martin. Stort tack för dina efterforskningar. Men jag tror knappast att Ferlin är nöjd med att tillbringa en längre tid i ett förråd :). Jag brukar väl sällan sakna statyer som av olika anledningar plockas bort men Nils Ferlin saknade jag direkt. Han hör naturligtvis hemma i de kvarter som förut kallades Klara.

/Torbjörn
Svar från pic-tor 2013-04-27 13:26
Tack Dan för din kommentar. Skönt att veta att Nils inte är kidnappad :).

/Torbjörn
Tack för det, trodde att den organiserade brottsligheten gett sej på våra statyer också - vet inte vad den väger, men den var nog väl förankrad i underlaget dessutom. Mvh,LO
Svar från pic-tor 2013-04-30 16:00
Nils verkar vara omhändertagen för renovering och uppsnyggning och tycks ha hamnat i goda händer. Men det är nog många som saknar honom så jag hoppas de snabbt snyggar till honom.

/Torbjörn



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg