Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Några skott från gatan

Det är skönt att värmen äntligen så smått börjar att återvända. Uteserveringarna öppnar och fylls med människor som väntat länge på att få njuta av mat och dryck ute i det fria. För oss som tycker om gatufotografering är det trevligt när gaturummet åter får liv och det i sin tur ökar lusten att fotografera.

Här kommer några skott från gatan. Alla är oplanerade och helt slumpmässiga. Gatufotografering kräver ständig vaksamhet och koncentration och kameran måste naturligtvis hela tiden vara skjutklar. För mig fungerar det bäst när jag är ensam. Jag blir för splittrad om jag går i grupp.

Från ljus till mörker

Smakar det bättre här ute?

Förhör

Nedförsbacken

På ett ben

Platt fall

Efter en halv dags fotograferande känner jag mig ganska tömd och jag får svårt att uppehålla både vaksamhet och koncentration. Då är det lika bra att ta en rejäl paus, eller avsluta dagens arbete helt och hållet. Är du inte i form blir det mest skräpbilder.

Ett bra sätt att hålla sig i fotoform är att fotografera mycket. Det är en gammal sanning som gäller fortfarande. Övning ger färdighet. Den digitala tekniken har gjort det lättare för oss att öva flitigt. Det är dumt att inte utnyttja det.


På återseende

Torbjörn


Inlagt 2013-04-28 11:17 | Läst 4344 ggr. | Permalink
Trevliga bilder på intressanta okonstlade händelse.
Svar från pic-tor 2013-04-30 16:02
Vad roligt att du gillar mina bilder Magnus :).

/Torbjörn
Trevliga bilder.
Ska man gå ut och äta så gäller det att verkligen gå ut och äta också.
Svar från pic-tor 2013-04-30 16:04
Exakt! Så resonerade nog den här kvinnan också. Hon ville inte sitta inne i mörkret och trängseln utan ute i den friska (nåja) luften.

/Torbjörn
Fina vardagsbilder !
Uteserveringar är ju också ett positivt vårtecken vi alla längtat efter.
ing-marie
Svar från pic-tor 2013-04-30 16:07
Tack Ing-Marie. Det är fortfarande lite för kallt att sitta ute någon längre stund tycker jag. Men vid fiken och restaurangerna på Stortorget i Gamla stan var det fullt på uteserveringarna. Så då är det väl vår då :).

/Torbjörn
Fina bilder Torbjörn!
Gillar den lite mjukare och varmare gråskalan.
-affe
Svar från pic-tor 2013-04-30 16:13
Tack så mycket Alf. Jag har lagt på lite Ambrotype i Silver Efex Pro 2 för att "värma" upp bilderna något. Fungerar ibland tycker jag.

/Torbjörn
Mycket fina bilder, är det lite sepiatonade? Mvh,LO
Svar från pic-tor 2013-04-30 16:16
Tack så mycket Lars Olov. Nej, bilderna är inte sepiatonade utan jag har tonat lite grand med Ambrotype i Silver Efex Pro 2.

/Torbjörn
Jag är mycket förtjust i dina gatufotograferingsbilder. Även om de är oplanerade och slumpmässiga tycker jag att bilderna ändå alltid känns genomtänkta. Det märks att du är DÄR, och jag upplever att du tillvaratar snygga linjer, är noggrann med separationer och att "objekten" har en bra balans och relation till varandra. Vältagna bilder helt enkelt! :o) Ha det gott/ Elisabeth
Svar från pic-tor 2013-04-30 16:24
Tack så mycket för din initierade och trevliga kommentar Elisabeth. För det mesta är ju sådana här bilder ett hastverk eftersom tillfället i regel varar så kort stund. Men det är klart att man ändå försöker få till det så bra som möjligt. Bra fotarbete är ett stort plus i den här genren och som gammal tennisspelare har jag kanske en gnutta av det kvar :).

Ha det gott
/Torbjörn
Fina bilder, Tobbe.
Svar från pic-tor 2013-04-30 16:25
Tack så mycket Per. Kul att du gillar bilderna.

/Torbjörn
Jättesnygga foton! Gillar det liv och rörelse som finns i stan :)
Svar från pic-tor 2013-04-30 16:27
Tack så mycket Sabina. Med värmen kommer också människorna och det är en hel del liv på stan nu vilket vi gatufotografer gillar.

/Torbjörn



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg