Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Båten

Ni som var i Stockholm förra sommaren kanske såg kryssningsfartyget Costa Fortuna där hon låg på redden en bra bit utanför Skeppsbron. Passagerarna firades ned och skeppades i land i små, gula motorbåtar som hängde längs fartygets båda sidor. Jag mötte en skeppslast penningstinna passagerare utanför Fotografiska på väg till någon begivenhet, kanske t o m en fotoutställning.

Jag gissar att handeln fick sig en skjuts uppåt den här dagen.

En annan får nöja sig med en kryssning till Åland någon gång ibland. Man äter och dricker gott, köper något med sig hem - och så får man i sig lite sjöluft också. Allt till en ganska billig penning.  Äventyret är över på en dag eller två. Fast visst måste jag erkänna, jag hade gärna låtit mig bjudas på en helkväll på Costa Fortuna. Det hade säkert kostat en förmögenhet.

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2013-05-03 08:48 | Läst 2273 ggr. | Permalink
Härliga bilder! Gillar färjan som kommer in där, den ser enormt stor och pampig ut jämfört med övriga båtar:) Snyggt komponerat! Trevlig helg//Perran
Svar från pic-tor 2013-05-04 07:33
Tack så mycket Perran. Ja, fartyget gav ett mäktigt intryck där det låg på redden och det skulle ha varit kul att se det intill någon av finlandsbåtarna.

/Torbjörn
Jisses, det var ingen liten båt! =)
Snyggt fotat!
Svar från pic-tor 2013-05-04 07:39
Nej, det var en riktig koloss. Hade hon fått plats i Nissan tro?

/Torbjörn
Skeppsbyggaren verkar inte ha haft någon på industridesign - en skorsten från 1920 på ett fartyg från 2008 - jag känner mig sjösjuk redan på land!
Men det är inte ditt fel.
Ha det fint!
Johan
Svar från pic-tor 2013-05-04 07:42
De kanske hade en skorsten kvar på lagret någonstans :). Jag är ju en genuin landkrabba och ingen expert alls på fartyg av alla de slag men visst ser skorstenen lite "pinnig" ut på första bilden. Tack för din kommentar.

/Torbjörn



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg