Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Upstairs, downstairs – och klockan är halvfyra, drygt

Vad jag först lade märke till var kvinnans intensivt, röda hårfärg. Naturligt rött, kanske, men troligen förstärkt med färgning. Fast egentligen vet jag inte och mitt, för sådana här detaljer,  otränade öga kanske spelade mig ett spratt. I alla fall fann jag situationen värd att fotografera.

Som vanligt när man strosar runt på stan, och plötsligt ser något man vill fotografera, så finns där hela tiden störande element. Här var det den intensiva trafiken med bilar som ideligen skymde motivet. Men så blev det en liten glugg mellan bilarna och jag fick tillfälle att ta bilden. Det är skönt att ha en snabb och pålitlig AF vid sådana här tillfällen.

Ska man egentligen förklara varför man tagit en viss bild? Egentligen gillar jag det inte alls och tycker inte att man ska skriva det på näsan på betraktaren. Min känsla för ett motiv är högst personlig och den känslan behöver naturligtvis inte alls omfattas av andra. Ofta tror vi det och blir förvånade när vi inte får några kommentarer på bilder vi lägger ut i album och blogginlägg.

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2013-05-07 07:37 | Läst 2371 ggr. | Permalink
Gillar denna Torbjörn. Den bryter så bra mot "gängse" uteserveringsbild (om det finns något sådant). Det sitter en person långt ut i kanten som dessutom är vänd bort , sedan får man syn på person två som sitter inne, precis bakom henne och slutligen ser man person tre, bakom person två. Alla tre är koncentrerarde ute i hörnet. Plötsligt upptäcker man sedan speglingen av bussen, och att det verkar vara mer poppis att sitta på övervåningen och fika. Det finns mycket här som överraskar ju längre man tittar.
Hälsningar Lena
Svar från pic-tor 2013-05-09 14:02
Tack så mycket Lena. Bilder behöver ju inte alltid vara komponerade efter gängse mallar. Det blir ganska tråkigt då i längden. Det fanns en hel del att titta på som tilldrog sig min nyfikenhet och för mig blev det den här kompositionen som kändes rätt.

/Torbjörn
Snyggt fångat! Kvinnan ute och mannen inne, rygg mot rygg, men ända så långt ifrån varandra!

Mvh

Per
Svar från pic-tor 2013-05-09 14:04
Du var först med den här kommentaren Per så jag antar att det är Otten som plankat :). Tack för din kommentar.

/Torbjörn
Trevlig och lyckad bild! Är faktiskt kul med bilder som typ inte är givna från början utan man får kolla en extra gång innan man hittar grejen, eller hur man ska uttrycka sig... Nä, tycker inte heller man behöver förklara sina bilder, utan det är väl upp till betraktaren att uppfatta bilden på sitt sätt.... Ha en fin tisdag! Mvh. Johan
Svar från pic-tor 2013-05-09 14:09
tack så mycket för din kommentar Johan. Bilder vinner ofta på att man ger dem tid och ibland ser man saker man inte såg från början. Eftersom vi översköljs av så otroligt mycket bilder så är det inte alltid man orkar ta till sig ens en bråkdel av allt som susar förbi och man missar därför väldigt många.

/Torbjörn
Häftigt fångat! Kvinnan ute och mannen inne, rygg mot rygg, men ända så långt ifrån varandra! Coolt.

Mvh

Per
Svar från pic-tor 2013-05-09 14:11
Tack så mycket Per. Jag trodde först att du hade kommenterat två gånger sedan såg jag att det var "r" som kommenterade först. Kul sammanträffande :).

/Torbjörn
Otten 2013-05-09 14:42
Ja, vi har förvirrat folk för med liknande komentarer. Lika kul varje gång. :-)
Tycker det är ett bra gatufoto med lite läcker fönsterspegling på det! Ha det gott Torbjörn!
Svar från pic-tor 2013-05-09 14:12
Kul att du gillar bilden Dan

/Torbjörn
Dina bilder är alltid intressanta Torbjörn och jag hoppas att jag lär mig något när jag betraktar dem!
Den här skiljer sig inte från de andra, d.v.s. den är superbra!
Ha det fint i vårsolen!
Ewa
Svar från pic-tor 2013-05-09 14:18
Tack så mycket Eva för din trevliga kommentar. Inte vet jag om alla mina bilder är så värst bra men man lägger ju ut dem för att man gillar dem själv. Om andra tycker likadant är det naturligtvis kul. Vi lär oss hela tiden av att betrakta andras bilder och fullärd blir man aldrig.

Ha det bra
/Torbjörn
Jag tycker inte hellar att din bild är någon höjdare. :) I varje fall inte om det nu är det röda håret du vill framhäva.
Min blicka dras nyfiken till ovanvåningen och klockan som jag inte tycker tillför något. Däremot så hade man ju landat ganska bra hos mannen och kvinnan om du skurit bilden under klockan... Men som sagt, ingen kioskvältare kanske... Men du fick en kommentar i varje fall, och alla behöver ju inte tycka samma... :) Ha det! //Peter
Svar från pic-tor 2013-05-09 14:19
Jag tar tacksamt emot alla kommentarer Peter, och visst är det sant att alla inte kan tycka likadant.

/Torbjörn



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg