Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Visst händer det att även jag fotograferar blommor

Ibland kan jag tycka att det kanske blir lite väl mycket blommor här på FS. Nu har jag inget emot blommor men ofta blir det upprepningar och det är lätt att bli blasé. Men visst händer det ibland att även jag fotograferar blommor, fast jag föredrar att fotografera människor. Jag är absolut ingen expert inom det här området men jag försöker ändå få en personlig touch på bilderna.

Blommor gör sig utmärkt i svartvitt tycker jag. Framtoningen blir lite lugnare när det inte finns skarpa färger som hela tiden pockar på uppmärksamhet. Det lär nog bli en och annan blombild i fortsättningen också. Som omväxling.

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2013-05-25 10:59 | Läst 4642 ggr. | Permalink
De blev definitivt personliga och just dessa blommotiv gjorde sig mycket bra i svartvitt. Jag ser gärna fler blommor från dej. Det är intressant när det kommer lite oväntade motiv, i synnerhet när riktigt erfarna fotografer stiger utanför sin vanliga komfortzon.
Hälsningar Lena
Svar från pic-tor 2013-05-25 11:37
Tack så mycket Lena. Jodå, det blir nog lite blombilder fortsättningsvis också och jag har ännu inte testat makro med min nya kamera. Den har fällbar skärm och det borde underlätta. Man ska nog inte vistas alltför länge i sin komfortzon då är risken stor att man stagnerar av ren bekvämlighet.

/Torbjörn
Förstår vad du menar och mångfalden i bloggarna är inspirerande!
Du behärskar blommorna lika bra som andra motiv och så snyggt i svartvitt! Håller med ang. färg, ofta får jag dra ner mättnaden för att det ska se ok ut på mn skärm. Trevlig helg
Ewa
Svar från pic-tor 2013-05-25 11:47
Jag håller naturligtvis med dig Ewa. Det finns inspirerande blogginlägg inom alla områden. Nu känner man sig i regel inte bekväm inom alla områden, men det hindrar ju inte att man ändå gör ett försök. Färg kan ibland vara besvärligt att hantera och ett sätt kan vara att dra ned på mättnaden. En del gör det hela tiden och jag gör det också ibland. Lite beror det på hur den kamera och de objektiv man använder renderar färger. Det kan skilja en hel mellan de olika märkena. Sedan beror en hel del också på om man fotograferar i råformat eller JPEG.

/Torbjörn
Mycket fint i svartvitt och själv har det mest blivit färg men ska försöka komma ihåg att köra lite färglöst ibland också! Nex 6:an är trivsam tycker jag! Funderar på objektiv och skulle gärna villa ha Zeiss 24/1,8 men det kostar på tyvärr. Ha det bra i helgen// Danne
Svar från pic-tor 2013-05-28 22:16
Tack så mycket Dan. Jag tycker att man ska arbeta både i färg och svartvitt. Man kanske inte blir superskicklig inom sitt område kanske men man blir definitivt mångsidigare. Jag har sett att du har skaffat dig det där Zeissobjektivet och det lär visst vara en liten pärla.

/Torbjörn
Jag tycker att du har hittat ett fint uttryck med dina blombilder, som ger mersmak!
Funkar väldigt bra i svartvitt dessutom!
Svar från pic-tor 2013-05-28 22:19
Tack så mycket Anne-Sophie. Du får ju ett mer koncentrerat uttryck med svartvitt och det gör att huvudmotivet lyfts fram lite bättre. Ta och prova själv.

/Torbjörn
Oj, det var överraskande men väldans positivt. Dom tre första tar andan ur vem som helst
Ha en skön helg
Marianne
Svar från pic-tor 2013-05-28 22:20
Tack så mycket Marianne. Vad roligt att du uppskattar bilderna. Det gläder mig verkligen.

/Torbjörn



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg