Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Jag kämpade på, men nådde inte ända fram

Jag skickade också in ett bidrag till bästa Slussenbild. Men min bild föll tyvärr inte juryn på läppen. Jag hänger inte läpp för det utan tycker det är roligt att ha fått vara med. Första etappen av tävlingen, där juryn utsett tio finalbilder, är nu avslutad. Nu återstår det för allmänheten att rösta fram den slutgiltiga vinnaren. En något märklig hantering kan tyckas. Jag trodde nog i min enfald att juryn enväldigt utsåg vinnaren. Nu dröjer det ytterligare en tid innan vi får veta vem som vunnit.

Roligt är att FS-medlemmen Dieter Funkelius finns med bland de tio finalisterna. Hans bidrag har nog goda chanser att placera sig högt bland de återstående tävlande.

Jag skickar väldigt sällan in bilder till tävlingar. Det har nog bara hänt vid ett par, tre tillfällen. Det blir bara inte av. Jag har väl inte den där speciella tävlingsinstinkten som behövs i sådana här sammanhang. Eller så är jag inte tillräckligt strukturerad för att organisera upp mitt fotograferande. Hursomhelst så trivs jag ändå med min hobby och man behöver ju inte jämt och ständigt synas både här och annorstädes. Det behövs tid till reflektion och eftertanke också. Mycket tid.

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2013-05-28 22:12 | Läst 4074 ggr. | Permalink
Tycker också att dessa röstningsförfaranden är konstiga. Det kommer då mycket handla om vem som ihärdigast på sociala medier och liknande kan få folk att rösta på sin bild. Dessutom brukar det ofta i sista stund vara någon bubblare som mystiskt drar i kapp och ifrån. Jag märkte detta själv både i tidningen fotos tidigare webbtävlingar där det var ett kompisgäng som verkade vinna allt och även i metros tävling med stockholmsbilder för några år sedan.

Det enda raka är att ha en jury som bestämmer om inte bara dem som är bra på att ragga på facebook och liknande skall ha en chans.
-affe
Svar från pic-tor 2013-05-29 18:35
Det är ett otyg det här med alla märkliga omröstningar. Blev själv bortdribblad av UNT i en sådan. Nej, låt en jury besluta enväldigt och låt den också ta det fulla ansvaret för sitt val.

/Torbjörn
Fin och mustig bild på Slussen!! Tråkigt att du inte kom vidare men, helt klart så lär man sig att smak är subjektivt. Och "kompisrösningar", är lite utav nätets baksida... Men din fina bild kan ingen ta ifrån dig!!
Ha det gott! //Peter
Svar från pic-tor 2013-05-29 18:33
Tack för din kommentar Peter. Det är lite märkligt att ingen av de tio finalistbilderna visar trafiknavet Slussen. För det är ju precis det som Slussen är. En annan jury hade helt säkert plockat ut andra bilder. Så fungerar det alltid, den personliga smaken varierar.

/Torbjörn
Hej Torbjörn,
Alf har så rätt i det han skriver om tävlingar där allmänheten ombeds rösta. Då är det den som har mest polare på FAcebook som vinner, oavsett bild. VIsst ska det vara en jury och bilderna ska vara anonyma för juryn. Jag tävlar inte heller så ofta med mina bilder, kanske för att jag inte är så aktiv i de kommersiella personregistren.
Hälsningar Lena
Svar från pic-tor 2013-05-29 18:38
Jag håller med dig Lena. Se för övrigt mitt svar till Alf och Peter.

/Torbjörn
Jag gillade flera av de tio finalbilderna, (och väldigt kul att se Dieters namn där)...men din bild är också fin! Härliga blå-grå toner, fart och fläkt och snygg vy, förstås!
(Jag tror det kan bli lite märkligt när en jury plockar ut en viss mängd bilder sådär som skall röstas på....- lite av något till alla tänkte jag, när jag såg dem. Och dessutom ska ju samtliga tio bilder tryckas (i någon årsbok)...då är det säkert bra med variation...)
Mvh Lena E
Svar från pic-tor 2013-05-29 20:31
Tack så mycket Lena. Vad roligt att du tittar in :). Jag hade hellre sett att juryn enväldigt rangordnat de tio bilderna utan inblandning av allmänheten.

/Torbjörn
Fin slussenbild,
Jag hann inte med att gå förbi och ta bilder
Svar från pic-tor 2013-05-29 20:34
Tack så mycket Bengt. Jag hade ett ärende till Stockholm och kom ihåg tävlingen när jag passerade Slussen. Det spontana kan ibland också duga.

/Torbjörn



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg