Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Flagga utan land

Sprang på den här flickan på kulturkarnevalen i Uppsala när hon försökte hålla fast flaggan som fladdrade i vinden. Precis när jag tagit bilden kom flickans mamma fram och berättade att det var den kurdiska flaggan. Själv hade hon ett stånd där hon sålde kurdiska godsaker.

"Kurdistan är ett statsövergripande område och en autonom region i norra Irak. Hela området Kurdistan med omstridd utbredning består av områden i sydöstra Turkiet, norra Irak, nordvästra Iran och nordöstra Syrien. Området består till överväldigande delen av en kurdisk befolkning. Trots kurdernas mångåriga kamp för en egen nation har Kurdistan aldrig erkänts som en suverän stat. Vissa kurdiska organisationer, som etniskt företräder den största folkgruppen i respektive område, har under många år fört en kamp med politiska och/eller militära medel för att vinna kurdisk autonomi eller för att skapa en kurdisk stat. Kurdistan är ingen nationalstat, är inte erkänt och har inga landgränser, förutom i den södra delen. Kurderna kan däremot kallas en nation, eftersom de har ett språk samt en gemensam historia och kultur." (Källa: Wikipedia)

Mamman ville veta vad jag skulle göra med bilden. Jag förklarade att den troligen skulle läggas ut på min blogg, om det var OK för hennes del. Hon hade inget emot det och jag gav henne mitt visitkort så att hon snabbt kunde hitta hit.

Jag har alltid visitkort med mig som jag ger till personer som undrar över mitt fotograferande. Det uppskattas av alla. En vänlig attityd gentemot de vi fotograferar hoppas jag alla har. Nu när fotografering på allmän plats mer och mer debatteras är det viktigt att vi fotografer sprider god stämning omkring oss.

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2013-06-06 11:24 | Läst 3373 ggr. | Permalink
Härliga färger i den flaggan och det där med visitkort lät bra tycker jag! Ha det gott!
Svar från pic-tor 2013-06-08 21:55
Tack Dan. Visitkort är alltid bra att ha med sig. Det visar i alla fall att man tar fotografering på allvar.

/Torbjörn
Underbar bild och mycket bra blogginlägg! :)
/Anna
Svar från pic-tor 2013-06-08 21:55
Tack så mycket Anna för din trevliga kommentar. Uppskattas mycket.

/Torbjörn
Vilken trevlig bild och vilket trevligt sätt du föregår med!
Heder åt dig!
Monica
Svar från pic-tor 2013-06-08 21:59
Att vara avspänd och trevlig underlättar när man fotograferar främmande människor. För mig är det en självklarhet och det borde det vara för alla andra också. Tack för kommentaren Monica.

/Torbjörn
Fint inlägg! =)
Svar från pic-tor 2013-06-08 22:01
Tack Heléne

/Torbjörn
En jättefin bild och intressant inlägg!
Ha det fint!
ewa
Svar från pic-tor 2013-06-17 11:07
Tack så mycket Ewa. Vad roligt att du gillar det här inlägget.

/Torbjörn



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg