Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Gruppbilden

Vi hade varit på Holgers begravning. Efter lunchen åkte vi hem till gården Nyåbron för att minnas tillsammans. Jag försökte få till en gruppbild, men det var inte så lätt för folk kom och gick hela tiden. Här är ett av försöken.

Efter några försök till så blev det bättre ordning i ledet men jag tycker i alla fall bäst om den här gruppbilden. Det är inte alltid det perfekta också är det bästa.

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2013-06-08 09:47 | Läst 1967 ggr. | Permalink
Gruppbilder är väl den fotografityp som intresserar och roar de flesta, växer med tiden allt mer. Deltagarna oftast betydligt mindre kritiska till resultatet än kreatören.
Svar från pic-tor 2013-06-08 22:07
Jag misstänker, utan att säkert veta, att gruppbilder kanske var vanligare förr. Det är trevligt att avsluta en gemensam händelse med en gruppbild på de som var med tycker jag. På så vis delar vi alla minnen från händelsen. Deltagarna är nog mest intresserade av hur de själva ser ut och inte hur kvaliteten i övrigt är.

/Torbjörn
Håller med om att det inte är de perfekta gruppbildena som är de roligaste att betrakta.
Gillar den organiserade röran bättre.
Svar från pic-tor 2013-06-08 22:13
Perfekta gruppbilder kan ofta bli lite strama och opersonliga. Innan tagning, och efter, är vi i regel mer avslappnade och våra personligheter kommer lättare fram. Gillar begreppet "organiserad röra" :).

/Torbjörn
Det känns spontant och livligt i bilden, den funkar fint som gruppbild tycker jag!
Svar från pic-tor 2013-06-08 22:17
Det tycker jag också men frågan är om människorna på bild gör det? I alla fall är de flesta mer avslappnade här än vad de senare blir när jag styr upp det lite hårdare. Men ett kul minne blev det i alla fall.

/Torbjörn
Gruppbilder har jag fått nog av i min barndom. Stela tanter och farbröder som står i raka led. Har ett roligt filmklipp där pappa skulle fota nån syförening. Dom trodde att det var kort och står först alldeles stela. Sen hör man pappa säga att detta är film och då börjar alla vagga fram och tillbaka.
Den här gruppbilden känns befriande lätt och ledig
Marianne
Svar från pic-tor 2013-06-08 22:19
Jag kan tänka mig att det blev en hel del gruppbilder på den tiden. Du måste göra en bok, eller flera, av fader Allans alla bilder. Jag skulle köpa den på stört i så fall. Tack för kommentaren Marianne.

/Torbjörn
Marianne Bengtsson Rosander 2013-06-08 22:30
Jisses, vilket jobb.....dom ligger på dia....
Hamrånge församling har fått alla bilder som hade med dom att göra. Dom hade en visning som var mycket uppskattad för ett par år sen.
Det jag har är mest familjebilder
Marianne
Tycker den blev jättebra !
Ser naturligt ut och inte så uppställt.
ing-marie
Svar från pic-tor 2013-06-08 22:26
Tack Ing-Marie. Kul att du gillar den lite röriga gruppbilden. Man kan ju ta olika varianter av gruppbilder. En traditionell och en lite lössläppt.

/Torbjörn
Bra tips du gav mig där med en avspänd gruppbild Torbjörn! Tycker också den blev bra så!
Svar från pic-tor 2013-06-08 22:29
Som jag svarade Ing-Marie så kan man ju ta lite olika varianter av gruppbilder. En traditionell bör man ju alltid ta för det förväntar sig de flesta men inget hindrar att man också skojar till det.

/Torbjörn
En mycket trevlig och livlig gruppbild, mycket lyckat!
Gokväll!
ewa
Svar från pic-tor 2013-06-17 11:05
Tusen tack Ewa. Här var det civil olydnad en masse :).

/Torbjörn



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg