Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Jag minns den ljuva tiden..

...jag minns den som igår (tror jag det heter i visan). Nåja, allt var väl inte ljuvt bara för att man var ung. Jag led av tentamensskräck och varje tentamen var en riktig plåga. Både före, under och efter.

När jag gick på gymnasiet i Gävle började en kompis till mig plötsligt skrika rätt ut när salsskrivningen började närma sig sitt slut. Vakter kom och bar ut honom från aulan. Jag tog mycket illa vid mig och frågade efteråt vad som hade hänt honom. Han berättade då att han inte kunde resa sig efter skrivningen. Detta etsade sig fast i mitt huvud och inför varje tentamen i Uppsala oroade jag mig för att samma sak skulle hända mig. Och så en dag gjorde det det.

Efter en mycket jobbig essäskrivning i historia kunde jag inte resa på mig. Jag kunde inte känna mina ben. Det var mycket obehagligt. De hade inte somnat utan det var en helt annan känsla. Till skillnad från min kompis så tog jag det lugnt och slappnade av en god stund. På mycket darriga ben kunde jag sedan lämna in min tentamen i tid.

Jag vet inte varför det kan bli så här men de här två upplevelserna kunde jag inte förtränga utan de störde mig under hela studietiden i Uppsala. Till en början bodde jag inneboende hos en familj som hade en stor lägenhet. Frun i familjen arbetade bara ibland och däremellan städade hon. Mitt rum var alltid välstädat. Nästan för välstädat. En dag hade hon bonat golvet och jag steg in som vanligt i full fart. Mattan jag klev på gled iväg under mina fötter och jag föll handlöst på rygg och slog även i huvudet. Ganska så omtumlad satte jag mig på sängen och betraktade det nybonade golvet som blänkte som en nyspolad isbana.

Efter en och en halv termin fick jag till slut ett studentrum.

Fönsterdekoration i ett studentrum ht 1970

Jag är så glad över att kunna använda mina två skannrar igen. Med SilverFast 8 har det krånglat mest hela tiden men sedan jag laddade ned Vuescan flyter det på utan problem. Och jag skannar på hej vilt. Gammalt som nytt. Nu är det kul att fotografera med film igen, nu när hela fotokedjan är intakt.

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2013-06-19 18:25 | Läst 2696 ggr. | Permalink
Trevlig läsning Torbjörn! Ha en skön midsommarhelg!(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg