Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Sylvia imiterar

När jag gick på gymnasiet hade jag en klasskompis som var duktig på att imitera kända personer och hans imitation av Tage Erlander var otroligt bra. Han hävdade, min klasskompis alltså, att imitatörer i regel också har ett bra musiköra. Det stämde på honom för han var duktig pianist. Det stämmer också på Jörgen Mörnbäck och Bosse Parnevik, som båda är musikaliska. Det stämmer också på Ann-Louise Hansson, som, om ni inte redan visste det, också är en skicklig imitatör. Sylvia Vrethammar gjorde tidigare också mycket bra imitationer av kända svenska artister. Bla imiterade hon Lill-Babs, Lill Lindfors och Zarah Leander.

Vem imiterar Sylvia här?

Det här är en mycket gammal bild. Närmare bestämt 42 år gammal. Ja, du läste rätt. Jag fotograferade Sylvia när hon uppträde på Parksnäckan i Uppsala sommaren 1971. Av bilderna har jag gjort en bok som naturligtvis Sylvia har fått. Vi åt middag tillsammans, ett villkor från min sida för att hon skulle få boken, och utbytte var sina ex av boken med egna kommentarer. Sylvia är fortfarande en mycket skicklig sångerska och dessutom en mycket stilig kvinna.

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2013-06-24 10:44 | Läst 2856 ggr. | Permalink
En bra bild som håller även idag, så även sångerskan. Men vem imiterar hon? Kan det vara Sara tro?
Ha de gott //Bert-Ola
Svar från pic-tor 2013-06-26 12:05
Det är ju ganska fantastiskt att kunna plocka fram ett så pass gammalt negativ och skanna fram en rätt så hyfsad bild. På mig verkar det inte som om negativet har åldrats särskilt mycket, vilket för övrigt inte Sylvia har gjort heller. Jag kommer inte ihåg vem hon imiterar här. Kanske är det Zarah.

Ha det gott
/Torbjörn
Bra foto från uppträdandet en fin dokumentation du gjorde för så länge sen.
Gissar på Zarah Leander.mvh/Bo-Lennart
Svar från pic-tor 2013-06-26 12:09
Tack så mycket Bo-Lennart. Det är lika kul med gamla bilder som med nya, kanske t o m roligare. Nu när jag äntligen fått mina skannrar att gå i takt med mjukvaran så är det väldigt roligt att botanisera ute på lagret. Du tror också att det är Zarah hon imiterar. Själv vet jag inte men trodde ett tag det var Lill.

/Torbjörn(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg