Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Inmutning av Hornsgatan

Hade hämtat mina utställningsbilder till Säter hos Crimson och tar trappan ned mot Bysis torg. Där sitter en ung man med en öl i handen. Han ömsom spyr ömsom dricker ur burken. Jag ryser lätt när jag passerar den hulkande mannen. Längre ned på gräsmattan sover en man tungt. Skjortan har hasat upp och blottat en rejäl ölmage. En bit bort sitter en något bedagad kvinna på en bänk och röker. Hon sitter helt stilla och tittar ut mot torget med uttryckslösa ögon. Bredvid kvinnan står en staty, som för dagen har fått en solhatt på sitt huvud. Det ser lite lustigt ut så jag tar fram kameran och går lite närmare. När jag höjer kameran rusar tre grabbar fram och börjar klättra upp på statyn. Jag ser i sökaren att det kan bli en rolig bild så jag låter de klättra färdigt. Jag försöker få dem att krama statyn men de förstår inte vad jag säger och jag hör inte vilket språk de talar. Med lite gester får jag dem till slut att stå ungefär som jag vill.

Jag fortsätter Hornsgatan österut för i dag tänker jag göra en liten inmutning. Jag tänker helt enkelt inmuta en liten bit av Hornsgatan. Det blir bara en liten bit för det är varmt och jag är rejält kaffesugen. Jag gillar det här sättet att fotografera. Man tar ett kvarter, en gatstump eller ett torg och så försöker man hitta något som är karaktäristiskt för just det stället. Hornsgatan har bl a massor av affärer, butiker, caféer och restauranger. Butiksägarna ställer ofta ut exempel på varor de säljer utanför butiken. På en bänk, i en låda eller direkt på trottoaren. Här finns en hel del att botanisera bland.

Expressbud eller den gamla vanliga lunken

Dockorna

Kannor

Utegrupp

de Gaulle

Kulan

Caféblommor

Kvinnan i trappen

En annan gång ska jag inmuta en bit av Hornsgatan västerut. Det återstår att se om jag hittar några guldklimpar där.

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2013-07-31 22:34 | Läst 3782 ggr. | Permalink
Du hittar alltid guldklimpar med ditt fotoöga Tobbe!
Gonatt!
ewa
Svar från pic-tor 2013-08-01 16:52
Ja, jag vet inte vad det är för fel på det :).

Ha det gott
/Torbjörn
När du mutar dig väster ut får du slå en signal så kan vi ta en fika. :)
-affe
Svar från pic-tor 2013-08-01 16:53
Det ska jag göra Alf. Ser fram emot det.

/Torbjörn
Spännande förhållningssätt och fina detaljer på bilderna.
Tänk att skulpturen uppe på puckeln ser ut som om den är nytummad i fortfarande mjuk lera!
Du har ett gott öga för detaljer!
Svar från pic-tor 2013-08-01 16:57
Tack Anne-Sophie. Det finns mycket att se på Hornsgatan och den är jättelång. Jag tror nog att konstnären gör så medvetet. Dels för att få ett grövre uttryck men kanske också för att den ska se "nytummad" ut, precis som du skriver. Härligt uttryck förresten, mycket talande.

/Torbjörn
Skönt att du fick ett bra slut på din fotorunda. Början låter ju lite sorglig.... Fina bilder!!! Sony X? Och den där statyn blev jag nyfiken på, men den kanske kommer... ;) //Peter
Svar från pic-tor 2013-08-01 17:03
Tack Peter. Ingen digitalkamera här. Jag har använt Minoltas pärla Dynax 7 med ett gammalt, och billigt, Minoltaobjektiv 50/1,7. Filmen är den fina Fuji Acros 100. Statyn kan du se i mitt förrförra inlägg.

http://www.fotosidan.se/blogs/tobbes/finns-det-nagra-likheter-mellan-fotografering.htm

/Torbjörn
Fanns mycket att se där.
Svar från pic-tor 2013-08-01 17:06
Hornsgatan har mycket att bjuda på för den som gillar att botanisera bland smått och gott. Där rör sig också en hel del människor så den som är intresserad av gatufotografering kan också få sitt lystmäte mättat.
Hoppas din fot läker som den ska.

/Torbjörn



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg