Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Dödsmaskerna

Dödsmaskerna finns att beskåda vid Axmarbruk, som ligger vid kusten i norra Gästrikland, nära gränsen till Hälsingland. Där finner man också havskrogen Axmar brygga. Under sommaren kan man även besöka Galleri Bläckhornet, där man bl a kan finna de här dödsmaskerna.

Havskrogen Axmar brygga

Axmarbruk är en gammal bruksort där det tidigare fanns ett litet järnbruk. Hyttan har restaurerats och kan besökas sommartid. I Herrgårdsparken kan man se rester från brukets storhetstid, bl a ett vackert lusthus. Den fina Herrgården, eller "slottet" som vi sade, är tyvärr riven sedan många år. Har ni vägarna förbi ska ni absolut stanna till och vandra runt i parken och varför inte också avnjuta en härlig middag i restaurangen.

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2013-08-09 12:56 | Läst 3352 ggr. | Permalink
Det där är en härlig plats.
Jag minns herrgården som det spökade i.
Parken på våren är en upplevelse.
Marianne
Dödsmaskerna är väldigt fina, spännande!
Du har tagit fina bilder av dem, passande i svartvitt!
Spännande bilder och dödsmaskerna är tilltalande vackra på nåt konstigt sätt!
På väg norrut på semester för första gången på 40 år såg vi en skylt om Axmar Krog och det var dags för lunch så vi svängde av. Så här efteråt kan vi konstatera att deras stekta strömming med potatismos, lingon, rödlök och skirat smör håller världsklass. Utsikten när man sitter och äter är ännu värre. Ett toppenställe helt enkelt!

Missade maskerna och vädret var nog orsaken till att dina bilder blev bättre än mina :-)

Håller med dig om att detta får man inte missa.
Axmar är vackert !
Lustigt, för bara fem minuter sedan så satt sambon och jag och pratade om en stuga vi "hade kunnat" köpa i Axmar, men på den tiden kostade den lika mycket som vårt radhus. Undrar vad den är värd i dag.
ing-marie
Mycket järnbruks och industri historia på såna här platser,bra att det bevaras och restaureras ugnar och annat.
Fint fotoreportage./blj
Ser ut som en plats som jag stannade till och vilade lite på en gång då jag var på väg till Huddik. Hade jag vetat att de hade så god mat som Nils-Erik beskriver så hade nog mitt stopp blivit längre. Älskar stekt strömming.
Visste inget om dödsmaskerna heller, intressant. Fast jag var inte där på sommaren så det var väl inte öppet kan jag förmoda. Tråkigt att många sevärda ställen bara har öppet i juli.
Men jag tröstar mig med dina fina och spännande bilder.
Trevligt reportage
1,2 och 3 sticker ut och svartvitt gör susen!



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg