Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Plankan 1-7

Några plankor står resta mot en betongvägg. Kring en av plankorna finns fyra personer. Två män och två kvinnor. Jag antar att de är skådespelare av något slag. Vid sidan om står en liten pojke i keps och tittar på. Det ser ut som om skådespelarna håller på att repetera en föreställning där plankan står i centrum. Det pågår en kulturfestival i staden och jag förmodar att det jag beskådar ingår i den på något vis. Jag stannar till för sju rutor och kan inte under den korta tiden lista ut vad de försöker gestalta. De hoppar, sparkar på muren och byter hela tiden positioner. En av dem tycks var regissör för han instruerar de andra hela tiden. Jag har ju ett ärende till Brunos bildverkstad den här dagen, så jag strosar vidare utan att ha blivit ett uns klokare på vad de här personerna har för sig.

Plankan 1

Plankan 2

Plankan 3

Plankan 4

Plankan 5

Plankan 6

Plankan 7

Att fotografera en serie bilder av ett skeende kan ge intressanta bilder och man får som betraktare mer information än vad en enda bild kan ge. Med dagens moderna kameror är det ingen konst alls att ta sekvenser, men det går naturligtvis att göra med gamla kameror också. Det går åt lite film förstås, men man gör ju det för att det är roligt och för att man är så nyfiken på att se resultatet. Här blev det enbart dessa sju rutor. Hade inte så mycket film med mig och då får man hushålla.

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2013-08-18 10:58 | Läst 2760 ggr. | Permalink
Hej, ja man funderar över vad dom sysslar med, ser ut som nån sorts kampsport, hade dom med sig plankorna som syns i bild? Alltid kul att gissa lite, hälsn,LO
Svar från pic-tor 2013-08-19 11:49
Din gissning är så god som någon annans. Jag har ingen aning om vad de håller på med. Plankorna stod redan uppresta mot väggen när jag kom dit.

Ha det gott
/Torbjörn
Trevlig bildserie, och som vanligt blir det lite extra bra när det är analogt! Jo, detta med kultur o konst och vad dom sysslar med på bilderna är inte alltid så lätt att förstå, men det är väl det som är meningen... Ha en fin dag Torbjörn!
Svar från pic-tor 2013-08-19 11:52
Tack Johan. Visst är det väl meningen att konsten inte alltid ska ge lätta svar på allting utan i stället sätta igång tankar hos betraktaren. Jag funderade ett bra tag men jag tror inte att jag sett något liknande tidigare. I alla fall var det roligt att se hur de agerade.

Ha det gott
/Torbjörn
Inte undra på att man undrar vad de sysslar med. Konst eller konstigt, det är frågan.
Grymt fin serie!
Har har du använt för film o kamera?
Robin(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg