Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Ny zoom

Jag har aldrig haft ett 70-200 zoomobjektiv. Men nu har jag ett. Cyberphoto erbjöd 1 000 kr i rabatt vid köp av Tamrons nya 70-200 zoom så då slog jag till. Ska sälja några gamla zoomar som jag inte använder. Jag har som hastigast hunnit testa det lite grand. Sandvikens AIK (SAIK) hade en träningsmatch mot det ryska laget Dynamo Kazan i Uppsala i går och jag var där en halvlek och tog lite bilder. Nu blev det inte så många bilder tagna för jag ville ju se spelet på planen som stundtals höll hög klass. Tyvärr hade jag glömt bort att det råder vinter inne i Relitahallen så efter 45 minuter var jag fullständigt stelfrusen och åkte hem.

Mitt första intryck av zoomen är väldigt positivt. Den fokuserar raskt, exakt och tyst. Visst missar den ibland men det kan i många fall bero på ovana från min sida. Objektivet har innerfokusering vilket gör att det inte expanderar vid zoomning. Då jag är road av att fotografera bandy och fotboll kommer jag säkert att få stor nytta av det.

Ni som är experter på sportfotografering tycker säkert att en 70-200 zoom är för kort vid fotografering av bandy och fotboll. Det är till vis del sant, du täcker ju inte hela planen med det utan får ta en sida i taget. Som i de allra flesta fall en kompromiss alltså. Men som sagt för min fotografering duger det.

Här gick det undan, men Tamron 70-200 hängde med

Den här zoomen lär ju vara minst lika bra som Canons och Nikons motsvarande och till de fattningarna är objektivet dessutom stabiliserat. Både Tamron och Sigma har verkligen hostat upp sig den senaste tiden och levererat mycket bra objektiv till mycket konkurrenskraftiga priser. I en del fall är de t o m bäst på marknaden. Jag har också Tamrons ganska nya 24-70 zoom och det är ett fantastiskt fint objektiv. Visst är det ganska stort och tungt men det får man ta.

Lite tekniksnack blev det i det här inlägget men ni får samtidigt se det som en gnutta konsumentupplysning.

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2013-09-18 22:40 | Läst 3684 ggr. | Permalink
Grattis! Säkert ett kanonobjektiv, jag har motsvarande till Olympus, ett Panasonic 35 - 100/2,8. Ha det gott, LO
Svar från pic-tor 2013-09-19 13:27
Tack Lars Olov. Det är ju ett mycket användbart brännviddsområde en 70-200 zoom täcker in.//Torbjörn
Ser ut att vara ett bra objektiv för bilden, med all issprut, ser bra ut även för en icke bandyintresserad person som jag är.
Svar från pic-tor 2013-09-19 13:35
Objektivet verkar lovande så nu hänger det bara på mig om bilderna ska bli bra. När foten blir bra måste du bege till Zinkens och titta på när svenska mästarna Hammarby spelar. Fast när jag tänker efter så kanske de spelar i Friends arena fr o m den här säsongen. Kolla upp det för det skulle i så fall innebära mycket större bekvämlighet. Bandy är en härlig (och vacker) sport tycker jag och den upplevs bäst på plats för då först ser man hur fort det går. Kanske beror min förtjusning för sporten på att jag själv spelade bandy i min ungdom. Närmare bestämt i Hamrångefjärden, som du säkert har passerat flera gånger på dina resor.//Torbjörn
Margareta Cortés 2013-09-19 21:18
Hamrångefjärden, där har jag varit och tittat på hus t.o.m, om de inte hade styckat av tomten före så hade det nog även blivit köp.
Det där med att gå på bandy får jag nog tänka lite på.
Ett 70-200 står på min önskelista men med ett nytt kamerahus lär det få vänta ett tag. Önskar dej många trevliga stunder med ditt nya objektiv.
Hälsningar Lena
Svar från pic-tor 2013-09-19 13:43
Tack så mycket Lena. Jag tror att en 70-200 zoom skulle passa dig alldeles utmärkt för din fotografering på landbacken. Under vattnet lär det väl inte gå vad jag kan förstå. Många gånger klarar man handhållet men för säkerhets skull köpte jag också ett enbensstativ. //Torbjörn
Är det 2,8 eller? Och till vilket hus? Pentax? Fin bild oavsett.
Svar från pic-tor 2013-09-19 13:11
Ja, det är 2,8 rakt igenom och fattningen är Sony A. Här har jag använt zoomen med Sony A99 och de tycks trivas bra tillsammans.//Torbjörn
Grattis! Jag har ett Canon 70-200 som jag använder alldeles för sällan! Brännvidderna är perfekta för det mesta, men oftast sitter 24-105 på, eller macrot! Ska bi kul att se dina äventyr med din nya glugg!
Lycka Till!
Ha det så bra!
Ser ut att var väl investerade pengar,mycket fin bild,har själv testat att fotta innebandy och var inte det lättaste.(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg