Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

SilverFast 8 har öppnat ett öga

Skannerprogrammet SilverFast 8 är kanske marknadens bästa men har inte varit särskilt lätt att få att fungera problemfritt. I princip har det legat i malpåse i snart ett år p g a ständiga krascher med mina två skannrar Epson V750 och Reflecta RPS 7200. Under tiden har jag använt Vuescan, som är väldigt stabilt, men det har kanske inte världens roligaste interface.

I går gav jag mig sjutton på att få SilverFast 8 att fungera igen. Först avinstallerade jag version 6 och därefter version 8. Laddade ned de färskaste drivrutinerna för respektive skanner och till slut installerade jag om version 8 från hemsidan. Nu gick programmet en liten stund för att sedan krascha. Jag skrev till LaserSoft och fick automatsvar som innehöll svar på kända problem. Följde ett tips och vips så öppnade programmet ett öga. Nu går det att skanna med Epson, men Reflectan fortsätter att tjura. Den kraschar efter ett tag. Får alltså jobba vidare med den.

Fem björkar

Fem björkar

Fem björkar, fotograferade med min gamla Rolleiflex från 1948, var min första skanning sedan SilverFast 8 öppnade Epsonögat.

Annars då. Är dunderförkyld och försöker kurera mig så gott det går. Måste bli pigg till torsdag kväll för då ska jag vara med på utställningen Planket, som ingår i Uppsala Fotofestival. Alla utställningar har vernissage på torsdag kväll kl 18:00. Festivalen invigs samma dag kl 17:00 i Langlets Park vid Walmstedska Gården.

Bilder är beställda från Crimson. Denna gång via Prefix för bilderna till Planket ska vara laminerade så att de klarar regn och rusk. Dyrt blev det, men vad gör man inte för konsten. Kom gärna förbi och titta om det passar.

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2013-09-23 11:59 | Läst 3956 ggr. | Permalink
Silverfast verkar krångla på framförallt Mac.
På min Windowsmaskin har den aldrig kraschat :-)
Skön bild!
Svar från pic-tor 2013-09-23 12:14
Tack så mycket Claes. Du menar version 8? SilverFast 6 gick som en klocka men 8:an har ideligen krånglat. Förhoppningsvis är problemet löst nu vad gäller Epsonskannern i alla fall.//Torbjörn
SD40T-2 2013-09-23 12:16
Ja, just version 8 tickar och går för mig i alla fall :-)
Gillar också björkbilden och i svartvitt! Arbetar tyvärr på torsdag// Hälsn Danne
Härlig bild! Angående din förkylning, köp ingefära och lägg några skivor i vatten som du kokat upp. Drick "teet" var tredje timme, ät pepparrot, så mycket du orkar och så mycket magen tål!
Mycket tekniksnack för en oinvigd! ;)
Men björkbilden e fin, nästan 3D effekt!
/B
Jag har samma erfarenheter, sexan gick utmärkt. Åttan har funkat på epsonen men nikonskannern och åttan har de inte fått till alls på flera sätt. Dels kraschar det ofta och dels blir kontrasterna som hej kom och hjälp mig. Ganska ruttet tycker jag med tanke på vilken reklam de gjorde för att man skulle uppdatera, vad de lovar och framför allt vad det kostar. Jag känner mig blåst på de tusenlappar jag lagt på programmet. Dessutom när det kommer någon fix så har de ofta återinfört något fel från tidigare och så rullar det på. Själv har jag gett upp silverfast till nikonskannern.
-affe
På min stora "jobbskärm" blir björkarna 3D. Mycket snyggt. Kul att en så gammal kamera kan leverera! Jag har länge varit väldigt sugen på att skaffa en TLR, men de är alltid för dyra för min budget.

Mvh
Per(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg