Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Huvudet finns i Ystad men kan skickas mot postens portokostnad.

Jag såg meningen i rubriken till en annons och fann den ganska kul. Nu undrar man naturligtvis var övriga delar av kroppen befinner sig :)? Finns det inte en visa förresten om en jätte som har sin kropp utspridd över Sveriges landskap? Minns inte nu vare sig text eller musik.

Tycker mer och mer om analog fotografering. Den har, förutom sitt speciella uttryck, en avstressande, ganska långsam, arbetsgång som är mycket tilltalande. Köpte ytterligare en Pentax Spotmatic F på eBay häromdagen, mest för att få det fina normalobjektivet SMC Takumar 50/1,4. Analog, manuell fotografering kräver ljusstarka objektiv. Annars blir det svårt att fokusera i lite sämre ljus.

Apropå huvuden, så undrar man dessa dagar var världens politiker har sina någonstans. Under armen? Eller kanske i Ystad? Klimatforskarna är nu ganska ense om att vi människor påverkar klimatet genom vårt sätt att leva, och då främst gäller det utsläppen av s k växthusgaser. D v s främst koldioxid och metan. Drastiska åtgärder måste sättas in omedelbart för att få ned utsläppen annars ligger vi alla på jorden pyrt till. Tycker inte att det här är en s k cykelställsfråga utan en helt avgörande fråga för mänsklighetens överlevnad. Tittar man på TV, eller läser dagspressen, vimlar det av cykelställsfrågor, t ex kilopriset på säsongens först fångade humrar. Frågor som rör hela mänsklighetens överlevnad får väldigt lite utrymme. Hur kan det vara så här och hur ska vi tolka det?

Är vi inte intresserade av vår egen, och kommande generationers, fortlevnad? Det verkar inte så. Regeringen håller på med sin cykelställspolitik, som t ex jobbskatteavdrag, i stället för att gripa sig an de stora utmaningarna vi står inför, som exempelvis klimathotet.

Kom, pojken min

Kom, pojken min

Rökpaus

Rökpaus

Senaste nytt

Senaste nytt

Vi har länge tagit allt för givet, att livet går ut på att konsumera mer och mer, få hjulen att snurra. Men vi har väldigt länge undvikit att beräkna den verkliga kostnaden för utvecklingens negativa effekter. Det är hög tid att betala av det enorma skuldberg som med tiden vuxit till gigantiska höjder. För att klara av detta tuffa beting måste det till statsbudgeten tillföras enorma belopp. Är vi medborgare i dag beredda att betala? Tror inte det, och den förda politiken går i helt andra riktningar. Var ligger ansvaret? Hos alla naturligtvis.

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2013-09-25 12:43 | Läst 3873 ggr. | Permalink
Ah, du tänker på visan om "Ett gammalt fult och elakt troll" den sjöng jag med mina barn. http://sv.wikipedia.org/wiki/Ett_gammalt_fult_och_elakt_troll_det_var_en_g%C3%A5ng
Kanske något att sjunga för våra politiker för de verkar ofta ha huvudet under armen.
Kortsiktigt tänkande och inte rätta utgifterna efter vad som finns i plånboken.
Fota analogt gjorde jag för en tid sedan med min fars gamla lådkamera men när fotoaffären på Brommaplan lade ner så tog det roliga slut och jag har inte ens knäppt slut på den rulle som sitter kvar i kameran.
Har inte kvar någr gamla framkallningsprylar och har nog dessutom glömt bort hur man gjorde.
Ja, det var den visan jag tänkte på och det var länge sedan jag hörde den. Ingen av trollets kroppsdelar hamnade i Ystadstrakten ser jag :). På Västerlånggatan ligger Brunos bildverkstad. Där kan du lämna in din film för framkallning. Eller, om du har möjlighet, kom till fotofikat på Tårtan någon onsdag eftermiddag. Där finns det folk som gärna framkallar din film. Velar fram och tillbaka om jag ska åka dit i dag. Förkylningen river och sliter i svalg och luftrör och det är inte så mycket spring i benen. Tuff utmaning det också :). //Torbjörn

PS Om Hornsgatan passar bättre så har du Svenska bilder där som också framkallar film
Margareta Cortés 2013-09-25 21:17
Tror inte att jag ska bryta in i "gubbväldet" på Tårtan, platsar nog inte där heller. Men jag tackar för tipset om Brunos bildverkstad. Nu kan jag knäppa upp de sista rutorna på rullen och även de två filmerna jag har kvar och dessutom få dem framkallade. Har inte gjort det själv sedan jag var i 12-13 års åldern så det känns inte som jag skulle vilja skaffa grejer för det. Ska bege mig dit så fort jag blir mer rörlig igen.
Intressant o tänkvärt med finfina bilder! Här kan man ganska kortfattat få en inblick i vilka gigantiska ekonomiska problem världen har! http://www.epochtimes.se/articles/2013/01/22/24555.html
Mvh, o ha det gott, LO
Kloka ord, precis som vanligt! =)
Finfina bilder också!
Tänkvärda tankar....Vad gäller foton i inläggen , så spontant gillar jag första bilden med dess känsla och närhet,,,(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg