Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Den gamla stilen

Snälla filmtillverkare – håll ut några år till! Att fotografera "i den gamla stilen " är så roligt. Slutresultatet hänger mycket på dig själv och felsökningar efter en misslyckad bild är ganska enkla att genomföra. När inspirationen tryter och bildtröttheten slår till med full kraft är det skönt med lite "kroppsarbete". Analog fotografering, gärna i mellanformat, ger väl inte mer kroppsarbete ute i fält än digital dito, men väl när man kommer hem efter väl förrättat värv. Det pysslet tilltalar mig. Mitt pyssel är inte helanalogt eftersom jag skannar negativen. Det ger mig ändå full tillfredsställelse. Både vad gäller själva pysslet som resultatet.

De här bilderna är alla tagna i närheten av min arbetsplats. Har man en kamera med sig så blir promenaden till och från arbetet mer givande. Risken finns naturligtvis att du missar ett och annat tåg. Men vad gör det, det går snart ett annat igen.

Ljusets återkomst till människorna här i norr betyder så mycket. Nu frodas alla möjliga lustar och just fotograferingslusten tilltar för varje dag som går. Vi som gillar fotografering har med andra ord underbara dagar framför oss.

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2014-03-12 17:01 | Läst 3741 ggr. | Permalink
Javisst är det nåt speciellt med den långsamma eftertänksamma fotograferingen, speciellt med en tvåögd. Fina bilder, hälsn, LO
Svar från pic-tor 2014-03-12 23:02
Tack så mycket Lars Olov. Det enkla och ursprungliga lockar allt oftare. Sedan ger ju film sin speciella känsla och karaktär också.
Redan i början av 2000-talet började vissa fotohandlare pressa kunderna: "Snart kommer du inte att kunna köpa film längre". Så blev det inte. Även om den analoga fotografin bara är en liten bråkdel av fotografin i dag, så säljs det ändå mer film än på exempelvis 1930-talet. Att tillverka film är fortfarande en ekonomiskt sund verksamhet. Jag tror inte att du behöver oroa dig i brådrasket.
En fotohandlare som jag känner brukar få frågan: "Hur länge kommer jag att kunna köpa film?" Han svarar: "Det är du med och bestämmer!"
Svar från pic-tor 2014-03-12 23:05
Personligen behöver jag nog inte oroa mig för att filmen tar slut. Möjligen kan priset, av olika anledningar, stiga så kraftigt att man inte får råd. Pensionen borde följa filmprisindex :).
Respekt!!!
/B
Svar från pic-tor 2014-03-12 23:11
Tack Bengt.
Vi får väl se till att vi tar någon rulle lite oftare
Så det känner att det finns en efterfrågan
Fast jag har lite kvar i frysen...
Svar från pic-tor 2014-03-12 22:59
Kanske alla medlemmar på FS ska göra stödköp? :)
Fina bilder!
Gillar de två första bäst!
/Niklas
Svar från pic-tor 2014-03-12 23:12
Tack Niklas. Jag gillar den här bakgården och det blir lite bilder därifrån lite då och då.
Jo mellanformat och svartvitt är meditation. :)
Fina bilder.
-affe
Svar från pic-tor 2014-03-13 06:54
Tack Alf. Ja, visst är det så. Rena terapin för en stressad själ.
Härliga bilder Torbjörn!
Ha en fin dag!
Svar från pic-tor 2014-03-13 13:36
Tack så mycket Heléne. Jag önskar dig detsamma.



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg