Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Den gamle och havet, och några till

Den gamle mannen stretar över Playa de La Concha i San Sebastian. Han går lätt framåtböjd och det ser ut som om han har ont någonstans. Den trettiogradiga värmen gör säkert gott liksom det varma vattnet. Den här dagen är det lågvatten och stranden är bred. Det finns gott om utrymme för alla och ingen behöver trampa in på någon annans revir.

Som ni märker skriver jag inte särskilt mycket om staden San Sebastian. För mig är bilderna viktigast. Mycket bra information om staden finns bl a här .

De breda, jämna trottoarerna inbjuder till långa promenader och skugga finns att få i någon av de många parkerna. Turistsäsongen sjunger på sista versen när vi besöker staden men restauranger och kaféer är ännu knökfulla med folk. Trots detta är väntetiderna för mat och dryck inte särskilt långa och servicen är perfekt. Maten är utsökt god och jag kan verkligen rekommendera tonfisken som serveras här.

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2014-09-25 12:08 | Läst 5584 ggr. | Permalink
Fina bilder Torbjörn och jag gillar speciellt bild nummer 5! =)
Ha det så gott idag!
Svar från pic-tor 2014-10-01 22:49
Tack så Mycket Heléne! Jag var glad att jag kom till skott innan kvinnan reste sig :).
Bilderna berättar bra. Betraktaren beundrar och skapar egen berättellse.
Svar från pic-tor 2014-10-01 22:50
Tack Jan-Olof. Ja, så är det, vi skapar våra egna berättelser utifrån våra egna erfarenheter.
Ser mysigt ut jämfört med höstrusket här hemma. :)
-affe
Svar från pic-tor 2014-10-01 22:51
Det var mysigt och avslappnande. Skönt också att kunna bada utan att bli blå om läpparna.
Härligt med fina sommarbilder Tobbe!
Svar från pic-tor 2014-10-01 22:52
Tack så mycket Dan. Snart har vi vinterbilderna här.
Det verkar vara en avslappnad atmosfär där.
Fina bilder
Marianne
Svar från pic-tor 2014-10-01 22:54
Tack så mycket Marianne. San Sebastian är en mycket vacker stad och jag tror att du skulle gilla naturen runt omkring staden med de höga bergen och de djupa havsvikarna.
Snygg bildserie Torbjörn! Mannen med krökt rygg ger bilden vad "kultureliten" kallar punctum. Väl observerat! Bild fem är också mästerligt fångad med duvan som dominerande förgrundselement. Du har utnyttjat de hårda skuggorna från duvan, tjejen och stolpen väl. Man kan göra bra bilder i hårt ljus!
Hälsningar, Bjarne
Svar från pic-tor 2014-10-01 23:06
Tack så mycket för din trevliga kommentar Bjarne. Mannen med den krökta ryggen var naturligtvis ett måste. Sedan återstod det att också få till ett "snyggt steg" och det gick hyfsat bra. Hårt ljus är inte så kul att fotografera i, men nu var jag tillsammans med andra, som inte fotograferade, så man fick göra det bästa av situationen. Vad roligt att du gillar bilden på kvinnan och duvorna. Det var mycket folk på platsen men till slut blev det ett "hål" så jag kunde ta bilden.



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg