Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Vi fikar, men har inte så mycket att säga till varandra

De har känt varandra i många, många år och pratat om allt möjligt. Med tiden känns det som om det är färdigpratat. Man känner varandra så väl att man vet vad den andre kommer att svara. Därför blir frågan aldrig ställd. Samtalet rinner ut i sanden, och de längtar nog bort någon annanstans. Till en annan miljö, och till andra människor.

Kanske är det så? Vad vet jag? Jag sitter bara och iakttar och låter fantasin skena i väg. Men nog ser dessa människor ut att vara lite blasé? Egentligen ska jag ju inte leda in betraktaren av bilderna på mina irrspår, men jag gör det i alla fall. För jag är så nyfiken på hur andra tolkar bilderna. Personerna på bild är helt okända för mig.

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2014-10-08 23:21 | Läst 4027 ggr. | Permalink
Så där brukar jag också fundera, men det är ju även minspelet som påverkar hur man tolkar o gissar folks relationer.
Fina bilder o kul tanke, LO
Svar från pic-tor 2014-10-09 09:08
Tusen tack Lars Olov. Ja, visst fantiserar vi ibland om människor vi ser. Bl a utifrån minspel och gester. När man sitter på ett café är det en ganska trevlig sysselsättning.
Jag tror de 'säger' mer till varandra än vad bilderna avslöjar. Deras blotta närvaro tillsammans är det som skänker dem frid, lycka och tillhörighet, det kan betyda mer än ord.
Svar från pic-tor 2014-10-09 15:46
Ingemar, så blir det nog med åren kan jag tänka mig. Man växer liksom ihop och blir ett.
Det är mycket sällan jag hamnar på något café, men när det händer kan jag också fundera över de andra gästerna. Den övre bilden tror jag visar ett samtal om allvarliga saker. Den andra, jag tror att mannen säger att "när vi fikat ska det bli skönt att åka hem!" ;-)

Låten: http://www.youtube.com/watch?v=bpzsjbnBrlk
Svar från pic-tor 2014-10-14 22:08
Det sades inte mycket vid de två borden. Kanske hade de tittat på Anders Petersens bilder innan och var nu så utmattade att de inte förmådde öppna munnen :).
De sitter i alla fall inte med mobiltelefoner som det yngre. :-)
Ha de gott Torbjörn
//B-O
Svar från pic-tor 2014-10-14 22:10
Det är en mycket viktig iakttagelse Bert-Ola. De är alltså närvarande fast det inte ser så ut. Ha det gott själv!
Kan vara tvärtom också, kanhända för dom en dialog som ständigt ger nya insikter och höjder om livets trivialiteter, vad vet man. Fina lågmälda cafè porträtt.
Svar från pic-tor 2014-10-14 22:13
Tack så mycket Hans-Åke. I så fall en mycket lågmäld dialog kompletterad med ytterst finstämd mimik. Det hade varit intressant att se situationen filmad för då hade nog allt avslöjats.



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg