Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Pengar är på väg från Adobe

För knappt ett år sedan började jag prenumerera på paketet Photoshop CC plus Lightroom. Tidigare hade jag enbart prenumererat på Photoshop. Vid bytet påminde jag killen på Adobe att han samtidigt, som han lade upp det nya abonnemanget, skulle avsluta det gamla. "Oh, sure" svarade han men så blev det inte. Det gamla har legat kvar ända tills nu. Jag upptäckte det för en tid sedan och har ringt Adobe ett antal gånger men tröttnat efter att ha väntat i telefonen två timmar.

I dag hade jag tur och kom fram efter en kvart. Kvinnan hos Adobe såg vad som hade inträffat och erbjöd sig att betala tillbaka för sex månader. Jag protesterade lite milt och sade att det gällde ca ett år. Efter att ha kollat mina uppgifter lovade hon att betala tillbaka för hela tiden som debiterats dubbelt, d v s elva månader. Men jag fick samtidigt veta att Adobes praxis är enbart för tre månader i sådana här fall. Märkligt kan tyckas, det är ju de som missat att avbryta mitt gamla abonnemang.

Nåja, jag är naturligtvis nöjd. Nu får jag tillbaka ca två tusen kronor. En del av pengarna ska jag köpa film för till min fina Minolta Autocord.

Min fina Minolta Autocord

Mellanformat på film är så snyggt och så länge det finns film att köpa till hyfsade priser så fortsätter jag att fotografera. Såg på nätet att man kan köpa nya och ljusstarkare sökarskivor av en firma i USA. De som köpt till sina mellanformatare är nästan lyriska så jag funderar på att också beställa. Sökarskivorna är försedda med snittbild och kostar, inkl frakt, 35 dollar. 

http://rick_oleson.tripod.com/index-175.html

Fast man numera kan sätta titeln pensionär på sitt visitkort så går dagarna alldeles för fort. Man hör ibland gamla säga att de gör det ena eller det andra "bara för att få tiden att gå". Själv har jag aldrig riktigt förstått det resonemanget. Problemet är ju i stället det motsatta. Tiden går för fort.

Har varit till Hälsocentralen i dag och vaccinerat mig. En spruta i vardera armen. En för influensa och en för lunginflammation. Mot ska det väl naturligtvis vara. 

Gick med i Gävle Fotoklubb för en månad sedan och har lämnat in lite bilder till KM. Den 8 december får vi veta vad dalajuryn tyckte. Det blir en sväng till Älvsjö och Fotomässan i vanlig ordning nästa vecka. Troligen på fredag, kanske också på lördag. Mässan kan ibland kännas för mäktig att svälja på en enda dag. Det är intressanta seminarier båda dagarna.

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2014-11-13 16:49 | Läst 3348 ggr. | Permalink
Det känns som om du hotar Adobe - mästare i digital mörkrum- med analoga metoder genom att visa upp din analog kamera. :) Det är kul att foto film i vilken storlek som helst. Analog mot digital påminner mig om känslomässigt två olika livsmönster. Att välja färdig mat eller hemlagad. Jag vet inte om man accepterar digital kameror i världens "slow cities". :) Jag har en 6x6 film rulle som sitter i Rollei länge och väntar framkallning. Jag är ännu mer "slow" och lat.
Helt apropå: tack för tipset om sökarskivor.
ps Ber om ursäkt för mina brister på svenska..
Adan
Svar från pic-tor 2014-11-17 14:33
Hej Affan! Du har inget att be om ursäkt för, din svenska är hur bra som helst. Jag tror nog inte att Adobe känner sig speciellt hotad av min gamla kamera :). Det är kul att ibland plocka fram de här gamla kamerorna för de ger så fina resultat. Jag hoppas du framkallar dina svartvita filmer själv för då får du ju snabbt se hur det blev.
Ett mycket fint exemplar av en Minolta Autocord, sån har jag haft, men utan ljusmätare, det var en riktig kanonkamera.
Nu har jag Yashica 124G och en Meopta Flexaret, bägge i fint skick. Tack för tipset om sökarskiva! Må gott, LO
Svar från pic-tor 2014-11-17 14:37
Ja, den här kameran är i väldigt fint skick och det är ett sant nöje att fotografera med den. Jag funderar starkt på att skaffa en ny sökarskiva hos Rick Olesen. Är den bra så kanske jag även beställer till Yashica Mat 124 och 124G. Kamerorna måste användas och inte stå och samla damm.



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg