Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Jag gick mig ut en afton

Jag gick mig ut en afton för att se hur man inviger en bock. Gävlebocken är väl bekant för de flesta, kanske mest för att den brukar brännas ned. I alla fall blev den invigd av årets Gävlebo, lekterapeuten Anna Sving Sjöblom. Slottsparken var absolut fullsmockad med folk och från scenen bjöds det på underhållning. Sveriges bästa röst (inte vackraste för det är ju Birgitta Anderssons) Ulf Nilsson uppträdde med några låtar. Rösten han har är ett bra råämne som behöver mjukas upp och finslipas. Luciakandidaterna trädde sedan in på scenen och sjöng några julsånger. Fint och stämningsfullt.

Sedan blev det annat ljud i skällan. In på scenen dundrade Panetoz. De showade och höll igång så t o m jag studsade omkring och viftade med armarna i luften. Välbehövligt för kylan började göra sig påmind. Nåja, jag skuttade inte omkring hela tiden utan lyckades få några bilder på bandets medlemmar med nyinköpta Sony A6000. Har länge varit sugen på den och när en kille från Norrköping köpte min gamla NEX-6 så var saken klar.

Jag gillar den snabba och träffsäkra AF och det här blir min kamera för gatufotografering. Vid det här tillfället satt Zeiss Sonnar 55/1.8 på kameran.

I det svaga ljuset från scenen tog jag också en bild på två tjejer som stod bredvid mig. När fyrverkeriet sedan tog vid kunde man höra smattret från hundratals kameror och mobiler. Ett värdigt crescendo för en lyckad kväll.

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2014-12-08 18:03 | Läst 3537 ggr. | Permalink
Vad skall jag säga, vilka bra bilder. Lycka till med din nya kamera.
Må gott
/Hans-Åke
Svar från pic-tor 2014-12-16 21:18
Tack så mycket Hans-Åke. Vi kommer nog att trivas ihop kameran och jag :).
Invigs julbocken numera? Det ställs alltså inte bara på plats. Härliga showbilder i alla fall och den sista på tjejerna var extra fin tycker jag.
Hälsningar Lena
Svar från pic-tor 2014-12-16 21:20
Högtidlig invigning handlar det om med tal och musik. Man passar också på att presentera årets Gävlebo. Kul att du gillar bilden på flickorna.
Verkar varit fullt ös. :)
Fina bilder och kul att autofokusen hänger med, tyckte just det var ett av problemen med min nex 5n.
-affe
Svar från pic-tor 2014-12-16 21:22
Ja, det var nästan i flåsigaste laget :). Men det värmde i kylan. I strålkastarljuset var det oftast inget problem alls med AF.
Coola bilder på grabbarna...men jag säger som Lena; extra fin bild på tjejerna!
Och bocken...den som lever får se... :)

/ Lena
Svar från pic-tor 2014-12-16 21:25
Tack Lena. Flickorna hade roligt åt grabbarna som for fram som jehun på scenen och jag ville få det på bild. Bocken lever och mår bra, än så länge kanske man ska tillägga.
Kul att du är nöjd med kameran, och hoppas mina tips hjälpte till i valet :)
Svar från pic-tor 2014-12-16 21:28
Jag är jättenöjd. Suverän att ha på stan. Liten, men inte för liten, och med snabb AF och utmärkt bildkvalitet. Jodå, dina tips fanns i bakhuvudet.
Härliga bilder.
Hur går det med bocken?
Marianne
Svar från pic-tor 2014-12-16 21:30
Tack så mycket Marianne. Som jag skrev till Lena så mår bocken bra än så länge. Man har avvisat en person som strök omkring den häromdagen.
Härligt med lite fart o fläkt i Gävle =)
Svar från pic-tor 2014-12-16 21:32
Tack Tommy. Här i Gävle är det drag under galoscherna :).



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg