Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Gesällen/Snart slutritat vid Slussen, och alltid är det någon i vägen. Dessutom en lånad hasselbladare

Jag är nu för tiden ingen flitig besökare till Slussen, och inte heller uppdaterad vad gäller rivning av det gamla och nybyggnation av det nya. Que Sera, Sera och jag bryr mig inte särskilt mycket om hur den slutgiltiga lösningen blir. Huvudsaken är att vi får en funktionell trafiklösning och samtidigt en trevlig miljö för människor att visas i. Kanske går de två inte att förena, den som lever får se. 

Det som är irriterande när man fotograferar är när folk kliver in i bilden precis i samma ögonblick man tar bilden. Oftast har man ingen möjlighet att ta om bilden utan ögonblicket är för alltid borta. Naturligtvis finns kloningsverktyget i Photoshop, men det använder jag ytterst sällan. Så damen med handväskan får hänga med det övriga gänget i den här bilden.

Har en hasselbladare till låns av en kompis som vill bli av med den. I tonåren var den kameran ouppnåelig, mätt med min lilla börs. Nu i säsongens elfte timme har det blivit möjligt. Den ekonomiska livslängden för den här typen av kameror är ute, men inte den tekniska. Den här evighetsmaskinen håller många år än. Lite ljusläckage har den vid slitsen i magasinet, men det fixas lätt med nya packningar. Men pengar är pengar och det finns alltid något annat i fotoväg jag behöver. Får fundera en tid till innan jag slutligen bestämmer mig.

Tog hasselbladaren till min gamla skola för att ta några provskott. Skön kamera med bra, tydlig sökare och visst är det något speciellt med mellanformatskameror.

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2015-02-27 15:56 | Läst 3117 ggr. | Permalink
En Hasselblad är bra även på ett annat sätt, den lite långsamma hanteringen sänker stressnivån. Sedan blir ju bilderna och gråskalorna väldigt fina också.
-affe
Svar från pic-tor 2015-02-27 17:09
Visst är det så. Bättre stressmedicin finns knappast och det mäktiga klonket inger respekt :).
Jag undrar hur det hade varit om man på dagens moderna digitalkameror hade kunna välja Hasselbladsklonket, som ljud vid exponering?
Tänk en Canon med klonk! Det hade varit nåt? Eller något annat märke för den delen.
Svar från pic-tor 2015-03-01 18:38
Min Sony A850 hade också ett skapligt klonk, men inte i närheten av det från Hasselblad.
Fina bilder Torbjörn!
Önskar dig en fin dag!
Svar från pic-tor 2015-03-01 18:40
Tusen tack Heléne! Envis hosta höll mig inne i dag. Hoppas på bättring till imorgon.
Härligt livfullt och rörigt i mittenbilden, gillas!!! Gör inte så mycket att damen med handväskan finns där...hon förstärker upplevelsen att det är en ögonblicksbild...
Må så gott i vimlet!
Svar från pic-tor 2015-03-01 18:43
Tack så mycket Lena. Damer med handväskor har en viss förmåga att backa in i mina bilder tror jag :).
Jätte fina bilder blev det! Jag tycker om mellanformat! Makalös bra skarpa blir det!
Svar från pic-tor 2015-03-01 21:24
Tack så mycket David.
Schlopp! :-)
Svar från pic-tor 2015-03-05 07:24
Schlopp var ordet Olle :).



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg