Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Jag blev bönhörd banne mig och tårarna rinner

I mitt förra blogginlägg undrade jag lite grann över ombyggnationen av Slussen och i dag på morgonen blev jag "bönhörd". När jag slog på datorn låg ett mail från Projekt Slussen och väntade på mig. Det är klart att jag blev både förvånad och överraskad. Kanske låg det i luften som man säger när något oväntat sker.

När ljuset är det rätta traskar jag omkring i min stadsdel Sätra med min lånade Hasselblad. Det är i längden påfrestande att använda manuell fokus, i synnerhet i dåligt ljus. Mitt fokuseringsöga tröttas och tårarna rinner. Kyla och blåst förvärrar besvären ytterligare. Har sökt "droppar" mot besvären på apoteket men har endast funnit "droppar" mot torra ögon.

Kanske kan man träna upp sina ögon med mer manuell fokusering? Jag använder det ibland när jag fotograferar med mina digitala kameror, men inte händer det särskilt ofta.

Söndagskväll och inga särskilda förberedelser för den kommande veckan. Ingen matlåda som ska fixas eller rena kläder plockas fram. Man anpassar sig snabbt till det nya läget och tar dagen som den kommer. Men visst finns där en agenda, en liten och gles en. Struktur i livet behövs alltid. I fotoklubben lär vi oss att skära passepartouter, och på tisdag ska vi titta på några kartongprover från en firma i Alfta, Hälsingland. Bilder har lämnats in till RIFO, SVEFO och till Fyrklubbstävlingen. Den senare är ett samarbete mellan Folkare fotoklubb (Avesta), Gävle fotoklubb, Söderfors fotoklubb och Långshyttans fotoklubb. På lördag blir det förmodligen en tripp till Fotografiska och trevligt fotofika med Dagnygänget.

VM på skidor i snömodd har avslutats och SM-finalen i bandy står för dörren. Västerås har nästan bägge benen i finalen och sedan återstår det att se om det blir Hammarby eller Sandviken på andra planhalvan. Ja, sedan dröjer det inte särskilt länge förrän högste serien i fotboll drar igång. Men däremellan kommer förstås Vasaloppet andra söndagen i mars. Om nu inte snön hinner försvinna det vill säga. Då får det väl bli stavgång mellan Sälen och Mora i stället! För Gefle IF:s del väntar en nybyggd fotbollsarena bredvid Gavlerinken Arena och Gunder Hägg-stadion. (Det anrika Strömvallen lämnas åt sitt öde). Ett fint centrum för fotboll, ishockey och fri idrott. Å alldeles intill ligger Tennishallen. Allt på promenadavstånd från min lägenhet. 

Det kan alltså köra ihop sig, även för en pensionär.

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2015-03-01 22:45 | Läst 3495 ggr. | Permalink
HejTorbjörn, trevligt inlägg! Och visst är det körigt ibland, det här med att vara pensionär :-)
Konstaterar att det är livsfarligt att byta profilbild, hur länge har du haft den här?
Jag går på bild ofta när jag letar vilka jag vill läsa, orken räcker inte till alla så jag har nog inte kommenterat dina bloggar på länge.
Kollade din kameralista när jag ändå var inne på din profilsida (för att se att du var du), är den gammal eller har du gjort dig av med både 99:an och A7R:en? Och kör nu en bladade, analog eller digital?
Hälsningar/ Björn T
Svar från pic-tor 2015-03-02 08:27
Hej Björn! Profilbilden har jag haft 5-6 månader och kameraväskan måste uppdateras. Bildalbumen ska också rensas och förnyas. A99 sålde jag i somras och köpte A7r i stället. Hasselbladaren, en gammal 500 c/m, lånar jag av en kompis som vill sälja den till mig. Lutar nog åt att jag köper den för den är så rolig att fotografera med, trots ibland rinnande ögon.
Kommer du till Fotografiska på lördag? Det skulle vara kul att få några ord med dig.
Khalad 2015-03-02 11:35
Hej Torbjörn, jag räknar med att komma till Fotografiska på lördag, vore trevligt att ses!/ Björn T
Vet du vad det är för mattskiva i Hasselbladaren. De gamla var ganska hopplösa att fokusera, man måste nästan ha en acute-matte tycker jag. Ett tips, är det inte en sådan mattskiva så går priset ned ganska mycket, de kostar nämligen en hel del, jag betalade 1800 för min mattskiva begagnad har jag för mig.
-affe
Svar från pic-tor 2015-03-02 08:36
Hej Alf! Mattskivan har mikroprismor i en ring kring snittbilden i mitten och jag tycker fokuseringen går riktigt bra. Mycket bättre än de jag har i mina Yashicor, Minolta Autocord och Rolleiflex. Apropå de senare så läste jag någonstans om en kille i USA som tillverkar nya och bättre mattskivor. Minns inte namnet just nu.
En fin "allsvensk" bild, kanske lika tidstypisk som den röda torparstugan för 100 år sedan. Dessutom en bra bild, vilket inte gör saken sämre. Du är värd att ha en bladare, för du gör den rättvisa.
Svar från pic-tor 2015-03-02 08:53
Tack Jan-Olof för din trevliga kommentar. Bäckebrobäcken rinner rakt genom Sätra centrum och den är ett fint inslag i stadsbilden. Just det här utsnittet gillar jag. Broarna, träden, speciellt björkarna, och naturligtvis den slingrande bäcken där änder och andra fåglar stortrivs. På vissa ställen är bäcken igenväxt av sly vilket är väldigt synd. Tidigare var det ett gäng pensionärer som höll brinkarna fria från sly, men de har med ålderns rätt dragit sig tillbaka. Kanske ett lämpligt sommarjobb för ungdomar?



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg