Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Tom i bollen

Jag sitter här och känner mig helt tom i bollen. Få inlägg har det varit från min sida under en längre tid, och inte särskilt många kommentarer heller. Det känns som om det mesta redan är sagt. Vi upprepar oss, det är ett som är säkert. Både vad gäller bilder och text. Att ständigt förnya sig kräver sin man och kvinna, och utflykter ut i det okända är kanske inte så lockande jämfört med det invanda och trygga.

Jag umgås f n med många naturfotografer och tar del av deras bilder och projekt. En del gillar jag, men en hel del är mig likgiltigt. Så är det väl med det mesta inom fotografi. Bra fotografi gillar man just för att det är bra, oavsett genre. 

Så hädanefter är det bra bilder som gäller :).

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2015-05-04 12:59 | Läst 3129 ggr. | Permalink
Jag gillar din bild på denna eftertänksamme man.
Fint fångat.
Du har rätt i mycket du skriver. Och mycket upprepning är det här på sidan men bland glimmar det till med en och annan riktigt bra bild.
Mvh/Jörgen
Svar från pic-tor 2015-05-05 14:25
Tack Jörgen. Nu tänker jag kanske främst på mig själv när det gäller upprepningar. Jag går ut med kameran och kommer hem med samma typ av bilder gång efter gång. Visst ser man hela skalan av bilder här på FS. Från strålande bilder till inte fullt så intressanta bilder. Det är helt normalt.
Man får försöka ha så där lagom dåligt minne, man lider inte lika mycket av upprepningarna då. ;)
Uttrycksfullt ansikte på mannen i bilden.
-affe
Svar från pic-tor 2015-05-05 14:28
Tack Affe. Ja, dåligt minne kan vara räddningen många gånger :). Fast jag misstänker att den relativa lättheten att ta bilder i dag gör att vi fortare blir less. Vi tröttar ut oss med alla dessa bilder som vi omger oss med.
Inför den här bilden blir man inte likgiltig!
Svar från pic-tor 2015-05-05 14:33
Tack Jan-Olof. Tycke och smak skiljer sig åt mellan oss fotografer. Jag gillar det mesta inom fotografi, bara det är bra gjort. Tycker mycket om att fotografera människor, men fyller mina minneskort med alla möjliga andra bilder också. Vi är ju allätare vi människor :).
Bra bild säger jag då! Jag är inte här inne så mycket längre, men när jag är här brukar jag kika runt på mina favoriter, du är en av dem. Gillar allt dina svartvita bilder. Ha det gott Tobbe! Mvh Elisabeth
Svar från pic-tor 2015-05-05 14:38
Tack för din rara kommentar Elisabeth. Du tar jättefina bilder och visst märks konstnären i dig. Jag hoppas att ljusets återkomst får lusten att återvända igen och att jag inspireras att ta annorlunda, och kanske bättre, bilder. Ha det gott själv Elisabeth!
Uppiggande inlägg! Fler än jag alltså som börjar undra hur det står till i knoppen, fint porträtt på skön personlighet! Måfint, LO
Svar från pic-tor 2015-05-05 14:42
Tack Lars Olov. Ja, det känns lite trögt f n och jag har svårt att känna något för bilder överhuvudtaget. Det handlar förmodligen om ett visst mått av övermättnad.
Hur vågar du skriva så om naturfotografer en del här i Skåne anser de är inte mer än vi andra.
En underbar bild av en man som har livet bakom sig men ser ut som han trivs där han sitter..
Gun-inger
Svar från pic-tor 2015-05-25 18:01
Nja, jag är inte ute efter naturfotografer. Kanske uttryckte jag mig klumpigt. Många av mina vänner är mycket duktiga naturfotografer, men för den delen behöver ju inte alla deras bilder tilltala mig. Man ser så förskräckligt mycket bilder från alla genrer och allt kan man inte gilla. Det var väl ungefär så jag menade. Vad roligt att du gillar porträttet av den funderande mannen.

Ha det gott/Torbjörn



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg