Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Gesällen/Samhörighet

Vi hade våravslutning i Gävle Fotoklubb i måndags och första månadsmötet i höst är i september. Det kändes väldigt tomt efter mötet i måndags, och jag hade inte kunnat tro att jag skulle kunna ha sådana känslor när jag gick med i klubben i oktober 2014. Jag antar att det har med samhörighet att göra. Mitt arbetsliv avslutade jag våren 2014, och när den linans kapades så försvann naturligtvis samhörigheten med många människor. En samhörighet vi delat på under många år.

I samband med att jag i förtid slutade arbeta flyttade jag från Uppsalatrakten (Knivsta), där jag bott sedan 1969, till Gävle. Jag kände att det var dags för miljöombyte och det blev ett slags hemvändande eftersom jag växte upp i Gävletrakten. Samhörigheten med alla bekanta, grannar och vänner från Knivsta med omnejd upphörde. Egentligen hade den upphört långt tidigare när många av mina vänner flyttat eller kontakten av andra anledningar brutits. 

I fotoklubben har jag åter fått tillbaka den samhörighet som tidigare gått förlorad. Jag har blivit god vän med flera av medlemmarna och vi gör en hel del gemensamt. Just nu ställer klubben ut i Johan Thunbergs gästgalleri på Laxön i Älvkarleby. Har ni vägarna förbi så titta gärna in. Galleriet är öppet lö-sö mellan 11-16, fram t o m den 24 maj. Under den tiden finns alltid två medlemmar på plats. Det kan också vara öppet på andra tider, det beror på om Johan är i ateljén. Vi är där enbart de tider som jag redovisat ovan.

Det är synd att vi inte träffas nästa gång förrän i september. Klubbens agenda har blivit min egen och det känns skönt att ha en någorlunda struktur på sitt liv.

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2015-05-08 18:32 | Läst 2439 ggr. | Permalink
Jag avslutade också mitt arbetsliv våren 2014. Dock så 'misslyckades' jag och återinträdde i september igen. Jag överväger allvarligt att göra ett nytt försök inom kort. Jag tror att det är bra med struktur.
Svar från pic-tor 2015-05-08 21:32
Jag har själv funderat på att göra något "nyttigt" men har ännu inte landat i något beslut. Fortsätter m a o att vara "onyttig" ett tag till :).
Jag vet hur mycket fotoklubbsrörelsen betyder för många. Jag var
Ordförande i vår klubb i tio år och lyckades ge många medlemmar den gemenskap som är så
Viktig. Gäller ta hand om alla nya på ett välkomnade sätt.
Så har skett för sig vad jag kan förstå.
Nu är jag sedan1988 med i Malmö men senaste året härjat inte varit där.
Vi var mycket på Irland i slutet av åttiotalet sedan fortsatte denna vänskap består ännu.

För tillfället känner jag för skriva blogg här. Känslomässigt mm blir vän med
dem som kommenterar.
Många reser då kommer jag med dem ut i världen.

Handen är suverän som bildspråk händernas bli.

Lycka till i ditt nya liv där du får glädje av ditt bildintresse
Gun-inger.
Svar från pic-tor 2015-05-25 18:08
Tack så mycket Gun-Inger för din trevliga kommentar. Jag flyttade hit till Gävle för ett år sedan och i fotoklubben har jag funnit många nya vänner. Just nu är det stiltje i klubben men vi planerar för höstens aktiviteter med bl a en utflykt på programmet.



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg