Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Gesällen/ Jag har aldrig legat i Lund, men däremot i Skurup

Folkhögskolan i Skurup fick bli mitt basläger när jag häromåret besökte Skåne. Många folkhögskolor förvandlas till vandrarhem på somrarna när eleverna har åkt hem. De folkhögskolor jag nyttjat mig av har alla hållit hög standard. Både vad gäller själva rummen som kök och andra utrymmen. Priset är också oftast mycket konkurrenskraftigt.

Vad beträffar Lund så får jag inget riktigt grepp om stan. Den känns utsmetad på något vis. Utsmetad på den skånska myllan. Den dagen jag besökte stan var det i vissa kvarter så gott som folktomt. Ödsligt. Den gamla domen står där tung och dyster. Fotogenique kanske, men inte är den vacker. Det religiösa livet har säkert under många år spelat en mycket stor roll i Lund. Nu kan jag tro att det är den moderna spetsforskningen som sätter sin prägel, med flera framgångsrika företag utanför stadens kärna.

Lite repriser blev det i det här inlägget. Repriser hör ju sommaren till. Lund måste nog undersökas lite närmare, och kanske får jag ett helt annat intryck under terminstid när stan är full av studenter.

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2015-07-07 13:05 | Läst 2412 ggr. | Permalink
Den bruna mannen på bänken ser nästan overklig ut, som en bronsstaty
Marianne
Svar från pic-tor 2015-07-07 16:42
Han var solbränd och satt mycket stilla, i tankar, med en bok i knät. Jag tror inte att han tittade på något särskilt. Mest tittade han nog rätt ut i luften och det var det som fångade mitt intresse.



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg