Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Gesällen/ Vårt dagliga bröd

Det var storbak den här dagen. Matbröd för hela slanten. Hembakt matbröd är så gott – och dessutom en fröjd för ögat. Mat och skådebröd på en och samma gång med andra ord. Köpebröd från ICA och Konsum är så uniforma, allt ser nästan likadant ut. Bakat i maskiner. Handbakat bröd däremot har något att berätta. Man kan ana knoget bakom tillblivelsen. Tillfredsställelsen är stor när brödkorgen ställs fram på furubordet till beskådande. Sedan tog vi varsin kopp te, och vad jag minns så var det fullt tillåtet att doppa. Te med honung i, nybakt bröd med ost och marmelad. Livet var gott.

Jag gör inte anspråk på att vara matfotograf. Det är omständligt och ett riktigt petgöra. Men nog kan man väl ta en bild på vårt dagliga bröd ändå? Hembakt matbröd gör sig bra på bild tycker jag. Det är rustikt och form och färg varierar. 

Nu blir det en kvällsmacka, sedan bingen.

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2015-08-14 23:42 | Läst 2889 ggr. | Permalink
Bra bakade bröd och bullar i bra bild, bäste brödbullsbildmakare!
Svar från pic-tor 2015-08-15 09:58
Tack Jan-Olof. Bröden blev beskedligt bredda, båda brödätarna blev betydligt bättre bukfyllda.
Jag bara älskar bröd, och speciellt hembakat. Jag har någon/några sorter jag brukar baka men jag blir aldrig riktigt nöjd med dem. En konst som jag behöver utveckla. Men tusan vet om inte en brödbild skall vara i färg?
Svar från pic-tor 2015-08-15 12:35
Tack Ingemar. Vi har olika smak beträffande färg eller svartvitt. Själv tycker jag svartvitt tar fram brödets form och struktur på ett vackert sätt.
För att inte tala om hur gott det doftar med hembakat och godare blir det nog inte. Dessutom så vet man vad det är i det hembakade, fritt från konstiga tillsatser. Smaklig spis!
Svar från pic-tor 2015-08-15 14:49
Tack Margareta. Jag glömde nämna doften. Den är ju närmast oemotståndlig. Ibland doftar det nybakat bröd här i huset och då går jag sakta, sakta ned för trapporna och sniffar.



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg