Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Gesällen/ Kan man fotografera på kontorstid?

Jag dristar mig till att ganska ofta fotografera på kontorstid. Solen får ha sin gång, och tuppen sin sång. Jag går oftast upp vid pass sju, äter stadig frukost, och sedan stämplar jag in. Det blir stadspromenader på flera timmar, med avbrott för en närande lunch. Tillagad hemma i mitt kök, eller inmundigad på något av stans näringsställen. Ibland blir det arbete på heltid, ibland halvtid och ibland endast på deltid. Flexibel arbetstid i sin fulla blom m a o. 

Naturligtvis fotograferar jag också på obekväm arbetstid. Tidiga morgnar och sena kvällar. Många är det som enbart fotograferar på obekväm arbetstid. Då ljuset är mjukt och vackert. Men det går naturligtvis att fotografera när som helst på dygnet. 

Den här årstiden står solen inte så högt så skuggorna blir långa. Det kan man utnyttja bildmässigt. Så i det fallet fungerar kontorstid alldeles utmärkt.

Muraren skulle lägga på lite puts under takfoten på ett gammalt hus. Till sin hjälp hade han en skylift. Men det fanns ett problem. En balkong var i vägen för skyliften. Han pekade och visade och jag kom säkert med en hel del oprofessionella tips om hur han skulle kunna göra. Han tände en cigarett och gick ned till åkanten. Där stod han en bra stund och funderade. Kanske skrattade han inombords åt mina "experttips"?

Jag ville inte störa honom mer i sitt arbete, dessutom hade jag ju själv mitt arbete att tänka på. Mitt arbete på kontorstid. Jag drog alltså vidare, utan att ha fått veta hur muraren löste problemet med balkongen. Kommer jag någonsin att få veta? 

Har jag tur stöter jag på hans kusin när han sitter på torget och stoppar sin pipa. Då ska jag fråga hur han bar sig åt.

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2015-10-30 20:44 | Läst 2457 ggr. | Permalink
Så här års blir det mest bilder på kontorstid även för mig.
Svar från pic-tor 2015-10-30 21:12
Alla kan tyvärr inte göra som vi Jan-Olof. De flesta jobbar ju "på riktigt" när vi drar runt på stan. På kontorstid.
Det är den kontorstiden jag suktar efter, jag får nöja mig med sjukskrive tiden i stället och det funkar rätt bra det också!

Trevlig helg!
Kenneth
Svar från pic-tor 2015-10-31 20:40
Att gå sjukskriven är ibland en nödvändighet, men drar det ut på tiden är det inte särskilt kul. Men OK ändå om man kan fotografera tycker jag. Hoppas du snart får kontorstid du med :).
När som, huvudsaken man får fotografera, eller hur?!
Trevlig helg Tobbe!
Svar från pic-tor 2015-10-31 20:41
Absolut Ewa! Jag önskar dig detsamma.
Vilket härligt jobb du har Tobbe :-)
ing-marie
Svar från pic-tor 2015-10-31 20:42
Ja, jag klagar inte. Jag är min egen och har ingen chef som lägger sig i. Kan det bli bättre?



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg