Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Gesällen/ "When I was 23, it was a very good year..."

Dokumentärerna om Frank Sinatra har varit både intressanta och underhållande. Intressanta för de historiska tillbakablickarna och allt nytt jag inte känt till. Underhållande naturligtvis för musiken och Sinatras skicklighet som sångare. Fin teknik och frasering. Nu gillar jag väl inte allt han spelat in. En del melodier är lite för "utspädda" för min smak. Jag är inte heller så förtjust i låtar där storband kompar honom. Det blir för kompakt. Gillar små sättningar bättre där varje instrument träder fram tydligare.

Har alltid gillat låten "It was a very good year", och Sinatra gör den mycket bra. The Kingston Trio gör den också bra. Kanske t o m bättre.

När jag var 23 år blev jag far och förälder. Det var oerhört omtumlande. Helt klart det mest fantastiska jag upplevt. Fredrik anlände lite sent och fick stanna kvar på BB en tid. Men sedan har det varit full fart.

Jag ska förresten fira jul med honom och hans familj. Han har blivit stor.

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2015-12-17 14:13 | Läst 1157 ggr. | Permalink
Sinatra är inte min smak, och samtidigt som jag skriver det så sätter jag på en 'platta' med Lee Hazelwood & Nancy Sinatra! Hur smart är det, på en skala:) De små blir stora, och det är skönt det.
Svar från pic-tor 2015-12-17 17:56
Så kan det vara, fast det är ju skilda världar. Som jag skrev så gillar jag ju inte allt Sinatra gjort, men en hel del är riktigt bra.
Kan villigt erkänna att min musiksmak är mycket annorlunda!
Du var tidigt ute att bli pappa, jag var hela 33 år men det var en riktig höjdare att vara med vid förlossningen, kan fortfarande höra knastret när man klippte navelsträngen, det var värre med mamman hon höll på att stryka med (Blodförgiftning) men det var då det. Jag ska fira jul med sonen min, bara vi två lugnt och skönt!
Svar från pic-tor 2015-12-17 18:04
Sinatra var väldigt skicklig och han missade väl aldrig en ton under sin karriär. Dessutom var han ju också duktig skådespelare. Min huvudsakliga musiksmak är dock betydligt modernare. Ja, jag blev tidigt pappa, men det var inget jag tänkte på då och inget jag någonsin ångrat. Tvärtom, det är positivt för både barn och föräldrar. Hoppas du får en fin jul med sonen.
Jeg er enig med dig om Frank Sinatra. I min ungdom var han "vores" idol og det var han også for vores forældre! Det var først da Bill Haley og ikke mindst Elvis kom på banen, at ungdommen fik sine egne idoler. Jeg lyttede dog til en masse forskellig jazz på den tid - til stor irritation for min far (det var negermusik og støj). Det var ikke ment racistisk, men sådan var der mange der så på det dengang.
Super billede - det må være dejligt at have dette minde.
Mange venlige hilsener fra Erik
Svar från pic-tor 2015-12-17 18:09
Stort tack Erik. Musiksmaken går ju inte alltid tvärs igenom generationerna. Jag är förtjust i duktiga sångare och då kan man inte undgå att nämna Sinatra. Jag har en bred musiksmak men har inte tagit till mig hiphop, ännu kanske man ska tillägga.
Vad roligt att du gillar bilden på min förstfödde :).

Hälsningar
Torbjörn
Sinatra var före min tid men jag fastnar för bilden och din lilla historia. Önskar dej en riktigt fin jul Torbjörn tillsammans med din lille parvel och hans familj.
Hälsningar Lena
Svar från pic-tor 2015-12-18 10:10
Sinatra lyssnade jag inte alls på när jag växte upp. Det är först på gamla dar jag upptäckt vilken skicklig sångare han faktiskt var. Jag önskar dig också en riktigt god jul tillsammans med din familj.
Vilken härlig bild på den lilla killen. Och mamma håller händerna också under nacken och huvudet som man gör med riktigt små barn.
Visst kommer jag också ihåg Frankie boy. Han var väl utpräglad smörsångare först, som ganska ung. Kommer inte ihåg om han var borta ett tag ,men i varje fall inte särskilt aktuell, sen kom han igen och blev kändis på allvar med mycket mer skärpa i rösten. Från den tiden finns mycket jag gillar. Björn T
Svar från pic-tor 2015-12-18 10:16
Tack så mycket Björn. Eva jobbade med barn så hon visste nog hur de skulle hållas. Ibland är det inte så lätt att hänga med i samtiden bland allt utbud som finns. Som jag skrev till Lena så är det först de senaste åren jag "upptäckt" Sinatra. På You Tube kan man hitta vansinnigt mycket om man vill botanisera.
Sinatra...njaeeee...men vilken kanonfin bild på din son!!!! Den tränger verkligen igenom skärm och ända in i kroppen på mig...
GOD JUL!!!!
Svar från pic-tor 2015-12-18 10:18
Stort tack Lena för din trevliga kommentar. Det ska bli roligt att få umgås med Fredrik och hans fina familj i jul. Jag önskar dig också en riktigt God Jul!



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg