Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Gesällen/ Mannen i beige?

Mannen i beige ville absolut komma med på mina bilder. Fast huvudrollen var det aldrig tal om. Det fick bli statistens. Andra var mer lämpade som huvudrollsinnehavare. En annan sak är att jag inte gillar färgen beige. Bara uttalet av den förskräckliga färgen, eller frånvaron av densamma, säger ju allt. Nu påstår ju Galenskaparna & After Shave att "beigea boys har också brain". Men det kan väl knappast gälla boys som bär beigea banlonpolos?

Kanske är jag orättvis mot den här mannen? Är det verkligen beige färg på hans kläder? Enligt Wikipedia så är beige "en ljus gul- och gråbaserad färg." Det är nog för lite gul nyans på kläderna för att det ska kallas beige. Men gråbaserad är den definitivt. En grågosse kanske? Som går med bud? I påsen har han budskapet. Han bär den med tydlig stolthet. Rak i ryggen och med spänstiga steg. Jag undrar bara vad det är för budskap han ska framföra. Det är nog väldigt angeläget eftersom det förmodligen är skriftligt.

Nej, nu tog ju statisten över helt och hållet. I mina bilder alltså. Naturligtvis skulle jag ha använt större bländare för att få kortare skärpedjup, eller använt längre brännvidd. Då hade statisten fortsatt att vara statist och inte konkurrerat med huvudrollsinnehavarna. Ibland är man lat, eller helt enkelt trött och avtrubbad efter en lång dags promenerande gata upp och gata ned. Att vara gatufotograf är krävande och formen dalar snabbt med stigande trötthet.

Reglerad arbetstid är nödvändigt om det ska bli bra bilder. Man måste ta pauser från kameran och vila, fika eller ta en matbit. När man väl har vederkvickts är det dags för nästa arbetspass i högsta dagsform.

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2016-03-04 19:13 | Läst 2300 ggr. | Permalink
Trevliga stadsbilder där det händer något, särskilt med din berättelse till. Gamla stan antar jag? Lite avis också på dina 42 MP, min A7:a har 12!/ Björn T
Svar från pic-tor 2016-03-04 20:00
Tack Björn. De här bilderna har några år på nacken och är tagna med A850 + Sony 28-75/2,8. Den kombinationen fungerade också bra. Men visst är A7RII en mycket vassare kamera.
ztenlund 2016-03-04 20:16
Tydligt fall av Västerlånggatan, apropå den något retoriska frågan.



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg