Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Gesällen/Sommarlov

Att renodla och inte ta med så mycket saker i sina bilder är ett gammalt råd vid fotografering. Fotograferar man dessutom i färg blir resultatet ofta bra om man inte gödslar med regnbågens alla färger. Någon, eller några enstaka brukar räcka. Bilderna blir lugnare och behagligare att betrakta. I alla fall tycker jag så. Använder man vidvinkel kommer ju mycket med, om man inte går väldigt nära motivet. Här är de två första bilderna tagna med normalen (55mm), medan det sista med 70-200 i 200 mm läget. Den bilden är också kraftigt croppad eftersom den är tagen genom grenverket på en gran.

Det var länge sedan jag hade sommarlov. Åker man till Tårtan nu på onsdag utlovas sommarlov till alla. Det lockar, för det skulle vara härligt att få uppleva ett sommarlov igen.

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2016-06-13 21:03 | Läst 2118 ggr. | Permalink
"Less is more" är en term från 1855 i en dikt av Robert Browning. Och det fortfarande passar och här visar du det på ett fint sätt.
Jag gillar specielt nummer 2.
Hälsningar från Erik.
Svar från pic-tor 2016-06-14 08:51
Tusen tack Erik.
Kan bara instämma även omtag långt ifrån alltid har förstånd att följa rådet. Barnstolen, den gamla, i bild två gillar jag extra!/ Björn T
Svar från pic-tor 2016-06-14 08:54
Tack Björn. Barnstolen och cafébordet stod utanför en pizzeria, inga andra möbler. Det såg lite märkligt ut.
Sköna bilder! Hils, LO
Svar från pic-tor 2016-06-14 08:55
Kul att du gillar bilderna Lars Olov. Ha det gott.
En fin gammal barnstol. Var med på Tårtan, att få uppleva ett "sommarlov" är värt mycket. Såg att du kommer till Säter. Då ses vi där.
Hälsningar Lena
Svar från pic-tor 2016-06-14 18:39
Tack Lena. Kanske blir det en resa till Stockholm i morgon. Vi får se. Ja, det ska bli kul att komma till Säter igen och träffa alla som ställer ut.



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg