Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Gesällen/Rapport från klubben

På våra månadsmöten i fotoklubben brukar vi alltid ha bilddiskussion. Medlemmarna tar med sig pappersbilder och/eller digitala filer. Det är en stående programpunkt. I övrigt brukar vi bjuda in någon fotograf som visar sina bilder och berättar kring dem. Det kan även vara en medlem som gör samma sak. Ibland tar vi in någon som berättar om hur man ramar in snyggt med lämplig passe-partout. I regel är vår lokal näst intill fullsatt dessa gånger. På senaste månadsmötet hade vi öppet hus vilket hade annonserats i lokalpressen. Det dök upp tre, fyra nya ansikten och förhoppningsvis har vi dem som nya medlemmar också. 

Många har varit med länge i klubben så det behövs fyllas på med lite nytt blod och nya idéer. Den andra november sker inlämning till årets KM. Jag har precis fått hem fotopapper från Konstexpo. Sedan en tid tillbaka använder jag enbart papper från Hahnemühle. Jag gillar deras bomullspapper. Nu gäller det bara att få några intressanta bilder på pränt också.

Bilderna ovan hade jag med mig till det senaste månadsmötet. Försöker ta med mig lite olika typer av bilder för att åtminstone få feedback på någon av dem. Tyvärr är det ganska många som aldrig tar med sig bilder och ej heller har några synpunkter på andras. Det skulle vara intressant att få rapporter från medlemmar i andra fotoklubbar. Kanske kan vi inspirera varandra. 

Gävle fotoklubb samarbetar med Folkare fotoklubb i Avesta, Sala fotoklubb (fr o m i år) och Söderfors fotoklubb. Tillsamman arrangerar vi Fyrklubbstävlingen och till våren är det vi i Gävle fotoklubb som står som arrangör.

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2016-10-28 19:44 | Läst 1832 ggr. | Permalink
Har ni några undervattensfotografer i er klubb? Jag kanske kan fresta er med lite nya idéer.
Hälsningar Lena
Svar från pic-tor 2016-10-28 20:13
Hej Lena. Jag vet faktiskt inte. Kan inte minnas om någon visat undervattensbilder. Kanske någon av de gamla rävarna en gång sysslat med det. Har du lust att komma på besök?
Lena Holm 2016-10-28 20:18
Visst kan jag göra det. Jag skrev några rader i din gästbok så du kan väl höra dej för om intresset finns i klubben.
Hälsningar Lena



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg