Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Gesällen/Journalister som inte kan skriva

Expressen har genomfört en omröstning om Sveriges fulaste stad (egentligen ort). "Så intetsägande att vi inte ens vet vad vi ska skriva." Ja, så skriver Expressen om Gävle. Journalisterna grejar inte att med ord beskriva staden. Den hamnar på femte plats. På första plats hamnar Munkfors.


Journalister som inte kan skriva verkar ha sin framtid på Expressen.


På återseende

Torbjörn



Inlagt 2016-10-30 10:31 | Läst 2013 ggr. | Permalink
Låter nog ganska orättvist, nog borde de kunna hitta massor att skriva om Gävle...om inte annat så kan de beskriva doften av kaffe, men glömma bort de dagar som vinden från Skutskär ligger på.
Svar från pic-tor 2016-10-31 12:49
Tack Margareta. Gävle har, som de flesta andra städer, bra och dåliga sidor. Stadsträdgården och Boulognerskogen är en stor tillgång för staden. Årummet genom staden, speciellt kring Gammelbron, är också mycket fint. Någon lukt från fabriken i Skutskär har jag aldrig känt i stan, inte heller från Korsnäs. Däremot känner man ibland doften av nyrostat kaffe. Då kilar man in på Lido och tar en kopp.
Margareta Cortés 2016-10-31 13:13
Har tyvärr känt skutskärsdoft då jag varit i Gävle, minns att vi kunde känna den ända till Hedesunda på den tiden vi tillbringade somrarna där.
Sådana här typer av omröstningar eller ämnen att dokumentera är så fullständigt meningslösa i sin spekulativa dumhet och vittnar om oförmåga att hitta riktiga saker att skriva om eller dokumentera, vilket naturligtvis ger mer näring åt mitt beslut att undvika tabloidpressen.
Fin bild för övrigt.
//GöranR
Svar från pic-tor 2016-10-31 12:51
Jag håller med dig Göran. Inget att bry sig om. Man måste bo ganska länge i en stad innan man kan bedöma dess plus- och minussidor.
Det verkar ju helt galet att skriva om. Om utlåtandet om Gävle kan man bara konstatera att de helt enkelt inte hittar i Gävle och inte kunde de fråga sej fram heller.
Hälsningar Lena
Svar från pic-tor 2016-10-31 12:53
Tack Lena. Som jag skrev till Göran så tar det tid innan man lär känna en ny stad. Det finns mycket som jag gillar med Gävle, men visst finns det delar som kan bli bättre.
Mycket vackert ljus i din bild, men den måste ses förstorad!/ Björn T
Svar från pic-tor 2016-10-31 12:55
Tack så mycket Björn. Den här delen av årummet, och en bit bort, är mycket fin.



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg