Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Gesällen/Den ville till andra sidan

Den ville till andra sidan. Gatan alltså. Den kom också till andra sidan, i dubbel bemärkelse. Jag stod en bra stund och betraktade den lilla kaninen. Smällen tog nog i huvudet. Det finns mycket kaniner där jag bor och man ser de ofta på ängarna. De springer också över gården där jag bor, och man ser spår efter deras små tassar överallt i snön. Nu är de ju inte alls lika snabba som harar, och de blir lätt offer för bilar när de skuttar över gatan. 

Nu vet jag inte vem som lade kaninen på gräset bredvid gatan. Kommunen har folk som tar hand om sjuka och döda djur som påträffas på stan. Jag såg en gång en man som tog hand om en sjuk duva utanför ett kafé. Han fångade den orörliga duvan med en håv och avlivade den direkt därefter. Det såg inte så trevligt ut men var säkert enligt reglementet.

Den som körde på kaninen borde också ha kontaktat viltvårdare på kommunen.

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2017-01-18 16:42 | Läst 1204 ggr. | Permalink
Stackarn, jag har fullt med kaniner här på gården, och ibland ser man nån stackare som blivit överkörd, blir ledsen varje gång, gillar kaniner! Må fint, LO
Svar från pic-tor 2017-01-19 08:46
Det är alltid trist att se trafikdödade djur. Många djur söker sig tätorter och städer. Jag vet inte vad det beror på, men risken att bli överkörd där är ganska stor.
Ja det är tråkigt med alla påkörda djur efter vägarna. Att stanna och lägga djuren en bit från vägen tycker jag inte är för mycket begärt. Ligger dom kvar drar det till sig fler djur som också kan råka illa ut.
Vid Gävle bro hittade vi en påkörd katt. Eftersom min dotter var med var det bara att köra några kilometer och vända. Vi hittade och skrev upp öronmärkningen. När vi kom hem lade vi den i en låda och begravde katten. Ägarna hörde av sig och var väldigt tacksam.
Sten
Svar från pic-tor 2017-01-19 08:49
Det var fint gjort att ni tog hand om den överkörda katten. Själv har jag varit med om några tillbud, men aldrig råkat köra ihjäl något djur.
Nej, man behöver inte kontakta viltvårdare om man kör på en kanin. Vet du att det INTE var föraren som stannade och flyttade på kaninen?

Kör man på ett husdjur är det polisen eller djurägaren som ska kontaktas (i den mån det är möjligt). Att flytta på ett påkört djur är som tidigare skrivits alltid att rekommendera, eftersom det förhindrar att diverse rovfåglar eller annat också blir påkörda. Sker detta på motorväg är det dock kanske inte så lämpligt för ens egen säkerhet.
Svar från pic-tor 2017-01-19 08:51
Jag såg när personal från kommunen tog hand om den sjuka duvan så jag antog att de också tar hand om överkörda, och kanske skadade, kaniner.
På sitt sätt en vacker bild men ändå inte
Har besök när gula krokusen tittat upp.
De skall leva de med.
Hälsn. Gun-Inger
Svar från pic-tor 2017-01-20 20:26
Tack Gun-Inger. Det är ledsamt att se överkörda djur. Menar du att krokusen redan är på gång hos dig?
Gun-Inger Arvidsson 2017-01-20 20:30
Nej men när de börjar blomma kommer kaninerna..
De är söta kan jag ändå tycka..
Gia



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg