Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Gesällen/På gång

Lämnade in fem bilder till utställningen Fotografi 2017 på Kulturcentrum i Sandviken i går. Jag har kanske inte så stora förhoppningar att få någon bild antagen, men lämnar man inte in några bilder alls har man ännu mindre chans. "Måla med ljus" är årets tema. För att få delta måste man vara född, eller verksam, i Gävleborgs län. Vernissage blir det den 28 januari.

Sedan står RIFO för dörren där sista dag för uppladdning av bilder är 31 januari. I praktiken blir sista dag den 26 januari, för då sker inlämning av påsiktsbilder till fotoklubben.

Fotoklubbens årsmöte går av stapeln den 8 februari och då ska det bl a väljas ny ordförande. Jag har blivit tillfrågad av valberedningen om jag vill kandidera och har också tackat ja. Är man med i en förening får man ställa upp om man blir tillfrågad. Nu gör ju inte alla det, men hur skulle det gå om alla tackade nej? Vår nuvarande ordförande har haft den posten i många år och gjort en stor insats för klubben. 

På vårt senast månadsmöte hade vi besök av Johnny Hildingsson, som berättade om och kring sina bilder. Han är en mycket skicklig konstfotograf och blev tillfrågad om att hålla i en kurs i Photoshop. Klubben har möjlighet att få låna Studiefrämjandets lokaler, så förhoppningsvis går det att arrangera. För min egen del vet jag inte om jag är intresserad av att delta. Konstfoto är helt enkelt inte min grej.

Senare i vår stundar så Fyrklubbstävlingen mellan Folkare FK (Avesta), Gävle FK, Sala FK (premiär i år, Långshyttan har hoppat av) och Söderfors FK. Arrangörskapet cirkulerar mellan klubbarna och i år är det vår tur.

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2017-01-20 22:03 | Läst 3014 ggr. | Permalink
Fina ytstrukturer, färger och mörker har du fångat.
Vad passerar normalt genom turbinen och ger dessa avtryck?
Tittar jag på axeln så ser nästan ut som att den är i rörelse men det är nog oskärpan ihop med en svarvad nött struktur gissar jag.

Lycka till och mycket nöje med ordförandeskapet om det blir så.
Svar från pic-tor 2017-01-21 11:55
Tack Gunnar. Mycket riktigt är axeln i oskärpa och ger en falsk illusion av rörelse. Turbinen har suttit i Älvkarlebys vattenkraftverk.
Makalöst fin bild. Något slags turbin?
Svar från pic-tor 2017-01-21 11:56
Tack så mycket Ernst Göran. Ja, det är en gammal turbin från Älvkarleby vattenkraftverk.
Spännande bild som drar igång fantasin. Fläkt, spiraltrappa, borr var en del som fortfarande genom huvudet. Fast varför undra, en bra bild helt enkelt.
Skulle tydligen platsa i Fotografi 2017 på ett kriterium, för född i Gävle är jag, men som du säger lämnar man inte in något så kommer man inte med.
Lycka till, håller tummarna för att du kommer med.
Svar från pic-tor 2017-01-21 15:19
Stort tack Margareta. Som du ser ovan så är det en gammal turbin från Älvkarleby vattenkraftverk. Jag lockades av turbinens former och färger. Det är första gången jag är med i Sandviken. Fick kännedom om utställningen förra året men det blev aldrig att jag lämnade in något.
En riktigt läcker bild ! Tur att någon resonerar som du och ställer upp i en klubbstyrelse. Annars vet jag att det brukar vara svårt att få ihop folk trots att det finns aktiva medlemmar. Lycka till som ordförande.
Hälsningar Lena
Svar från pic-tor 2017-01-21 15:24
Tack så mycket Lena. Jag får göra mitt bästa, mer kan man inte göra. Vi försöker aktivt värva nya medlemmar och några nya har vi fått. Det behövs röras om i grytan då och då annars blir det lätt "the same procedure".
Mycket färgnyanser i den bilden. Vad det är kan jag inte gissa. Ser ut som du har mycket att stå i framöver. Ordförandejobbet kräver en hel del.
Sten
Svar från pic-tor 2017-01-21 15:26
Tack Sten. Som du ser ovan så har jag fotograferat en gammal turbin som står uppställd vid kraftverket i Älvkarleby. Ordföranden är styrelsens talesperson så jag hoppas på gott samarbete med den.
Kanonsnygg bild på turbinhjulet, färgerna är också speciella.. Och liksom dom andra önskar jag dig lycka till med det (sannolikt) kommande ordförandeskapet! Och lite lättare är det kanske som pensionär. Inom Rotaryklubben jag är med i finns en slags tågordning och han som skulle in i år som president ville vänta ett år då han kommer gå i pension så jag fick frågan och jag tänkte ungefär som du och tackade ja även om jagredan gjort mitt år för många år sen. Men det blir svårare och svårare föreningslivet generellt tror jag.Lycka till också med bilderna!/ Björn T
Svar från pic-tor 2017-01-21 15:30
Tusen tack Björn. Vi får se om det blir någon motkandidat, jag har ingen aning om hur medlemmarna tycker och tänker. jag har ju enbart varit med i två år och känner ganska många nu till namn , men inte alla. Hur som helst så trivs jag med gänget.
Jag håller med de övriga före mej i kommentarsfältet; mycket fin och spännande bild!
Svar från pic-tor 2017-01-21 21:49
Tack så mycket Lena. Bilden har varit bortglömd i ett och ett halvt år. Jag upptäckte den, och flera andra, när jag lagade länkar i Lightroom.



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg