Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Någon är saknad

Jag gör ett besök i barndomens trakter. Ska fika hos min bror. För tillfället är han inte hemma. När jag ringer är han på väg hem efter en målning inne i stan. För att fördriva tiden vandrar jag runt på den gamla kyrkogården, som ligger så vackert intill Hamrångeån. En kraftig stenmur omgärdar den för länge sedan övergivna begravningsplatsen. Fast inte riktigt. Här finns en minneslund. För dagen prydd med ett vackert fång av färska blommor. Jag står och betraktar platsen en stund, och ska precis till att gå därifrån när jag ser de fyra lyktorna intill. Tre av dem står på stenmuren, den största framför. På den stora lyktan kan man se att någon skrivit med vit färg. Inuti lyktan kan man se några små plastfigurer. Det ser ut att vara smurfar.

Scenen är mycket gripande och jag blir kvar en bra stund. En hel hoper av frågor dansar runt i mitt huvud. Vad? Vem? När? Hur?

Någon är saknad.

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2017-07-20 20:07 | Läst 2574 ggr. | Permalink
Hej Torbjörn,'
kul att höra av dej. Motivet kan leda mot dystra tankar men jag föredrar att tänka ljust. Jag kan dock föreställa mej frågorna som du ställer och svaren som kan vara så olika beroende på.....
Ses vi i Säter eller? Jag är där och kommer dessutom att prata lite om undervattensfoto. Hoppas du kommer.
Hälsningar Lena
Svar från pic-tor 2017-07-20 20:43
Hej Lena! Nej, jag kommer inte till Säter. Har varit sjuk en längre tid och har inte orkat ta fram några bilder.
Gillar bilder som får mig att reagera och som väcker frågor inom mig. Andra kanske helst vill se vackra bilder. Det ena utesluter nu inte det andra. Huvudsaken är att bilderna engagerar betraktaren.

Hälsningar
Torbjörn
Hej Torbjörn, säger som Lena, roligt att se dig här igen! Och kyrkogårdar rymmer nog många hemligheter tror jag/ Björn T
Svar från pic-tor 2017-07-20 23:16
Tack Björn! Jag kör igång lite försiktigt. Den här lyktan, med leksaker i, grep tag i mig ordentligt och fantasin satte igång.

//Torbjörn



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg