Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Gesällen/Auktion

Jag såg på Facebook att det skulle vara auktion i Storvik. Packade min axelväska med två kameror, en småbild och en mellanformat. Plus film förstås. Det har blivit en hel del fotograferande med svartvit film i sommar. Scannrarna har gått varma. Mest har jag använt TMAX 400 och Ilford FP4+. Framkallade i D-76. Lite har jag också fotograferat med Rollei Retro 400S. Den är lite speciell och blir bäst med Rolleis egna framkallare som tyvärr är lite dyra.

Det rådde god stämning vid auktionen och det var redan fullt med folk när jag kom dit. Spekulerade inte på något och anmäla mig därför inte som budgivare. Korv och fika fanns att köpa på plats, men rutinerade köpare hade förstås eget fika med sig. 

En gammal Caltexdunk lockade flera köpare och budgivningen var ett tag ganska intensiv. En hel del fina dukar, handdukar och gardiner gick bort direkt. Ett herrbäcken däremot lockade ingen köpare. Några gamla kameror, bl a en Brownie och en Chinon systemkamera, fanns till försäljning plus några objektiv. Kollade hastigt på grejerna men inget lockade till köp.

Jag tycker om att göra den här typen av reportage. Att vimla runt bland trevliga människor och dokumentera vad de håller på med. 

Efter auktionen for jag vidare i hällregn till Ralph Erskine-land. 

Mer om detta senare.

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2017-08-08 18:29 | Läst 1847 ggr. | Permalink
Underbara bilder med den analoga känslan som är helt speciell. Själv vet jag inte om jag någonsin tar steget till analogt igen, vi får se.
Svar från pic-tor 2017-08-08 20:00
Tack Stefan. Nu handlar det inte om att gå tillbaka till analogt för mig. Det har alltid funnits där, parallellt med det digitala. Gillar båda teknikerna.
Utomordentligt fina och välgjorda bilder Torbjörn. Skärpan verkar också utomordentligt bra vilket får mig att tro att del flesta bilderna här är från Hasselbladaren. Hälsningar/ Björn T
Svar från pic-tor 2017-08-08 21:20
Tack så mycket Björn. Den sista bilden är tagen med en gammal, tvåögd (6x6) Minolta Autocord. En fantastiskt fin och robust kamera. Helt manuell förstås. De övriga bilderna är tagna med den fina småbildskameran Minolta Dynax 7, Minoltas sista analoga kamera.



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg