Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Gesällen/Sett på stan

Jag stryker ofta omkring på Gävles gator. Alltid ser man något som är värt att fånga med kameran. Det avtagande ljuset sätter prägel på bilderna. Det ljus som ändå finns blir behagligt nu på hösten. Mjukt och färgerna blir mättade.

På fredagar och lördagar kommer fiskhandlarna till Stortorget med sina delikatesser och då blir det liv och rörelse. Annars är vårt stora torg i centrum ganska dött och det debatteras livligt i sociala medier vad som bör göras för att liva upp det. Jag har själv lämnat in ett medborgarförslag om detta. Jag ville att kommunen skulle ta tillbaka den vackra fontänen som tidigare fanns där. Men tji fick jag. Torget är fint som det är tyckte politikerna

Den här dagen valde jag att ta med min nyligen inköpta 35:a. Den är liten och nätt och presterar bra. Ett trivsamt ekipage med andra ord. Just att trivas med sina grejer är viktigt när man fotograferar. Annars tröttnar man ganska fort och de bra bilderna blir sällan tagna.

Fick precis en timme till skänks eftersom jag glömde ställa tillbaka klockan i natt. Det passade mig utmärkt. Jag hann precis göra det här inlägget färdigt utan att spilla något av söndagens tid.

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2017-10-29 12:15 | Läst 1724 ggr. | Permalink
Den lilla 35an tecknar skarpt och fint och den sista bilden med en etikett där det står Gesällen, passar perfekt...
Svar från pic-tor 2017-10-29 18:22
Tack Nils-Erik. Ja, Zeissen är en riktig liten pärla. Kul var det att träffa på "gesällen".
Fina ögonblicksbilder där jag speciellt fastnade för Åhlensbilden. =)
Svar från pic-tor 2017-10-29 23:04
Tack så mycket Heléne! Ja, det var några olika människor som sammanstrålade i den bilden.
När jag ser dina bilder slår det mig hur länge sedan det är jag var till torget. Måste vara frågan om år. Jag har kommit till den åldern när man inte behöver något, annat än mat. En ny kamera skulle förstås var fint. Jag har det mesta vid Valbo köpcentrum. Minns tiden när stortorget var busstorg. Då var det full fart. Minns också köerna vid fisktorget när det såldes nejonögon. Ja, det förändras.
Sten
Svar från pic-tor 2017-10-29 23:08
Tack Sten. Torget är helt förändrat jämfört med när det var busstorg. Själv tycker jag det är lite ödsligt och livlöst och det är alltid trevligt när fiskarna kommer med sina produkter. Det händer, när det är säsong, att det även säljs nejonögon där. Övriga dagar finns där ständigt ett antal stånd längs Drottninggatan. En ny kamera är alltid trevligt, fast inte alltid nödvändigt :).
Det är dina fina gatubilder som gjort att jag följer dina inlägg och jag brukar vara särskilt förtjust i dina svart-vita bilder.
Men som Heléne A fastnade jag också särskilt för Åhlénsbilden - för färgkompositionen i första hand. Den röda texten mot den kalla grå ytan och sedan det varma lockande ljuset innifrån butike på det. Kanon.
Svar från pic-tor 2017-10-30 21:56
Tack Mats för din trevliga kommentar. Den här gången valde jag färg för att det hade betydelse för uttrycket. Men det kommer med säkerhet svartvita bilder framöver.



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg