Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Gesällen/Gärdsgårdsserien

Nej, det handlar inte om fotboll i de lägsta divisionerna. Fast i min ungdom harvade jag en hel del i gärdsgårdsserien. Det skulle vara kul att få veta hur den benämningen kom till. Något nedvärderande är det ju trots allt. Vi var väl inga stjärnor precis, men ibland spelade vi riktigt bra.

Det handlar naturligtvis om gärdsgårdar. Varhelst jag stöter på en sådan, och kameran är med, så blir det några bilder. De hör absolut till karaktärsdragen i vår kulturbygd. Eller hörde kanske man ska tillägga.  På gårdar och fält har de ersatts av andra typer av staket och elstängsel. Men, som sagt, ibland så stöter man på dem. Det roliga är att man kan se dem omgärda nybyggda hus. Även i stan. Jag passerar en villa med gärdsgård när jag går, eller cyklar, till centrum. Har tagit flera bilder på den. På väg hem från centrum helt nyligen stannade jag till en sen eftermiddag. Ljuset var på väg att försvinna, men tack vare den lilla snö som kommit gick det ändå att ta lite bilder.

En 25 mm vidvinkel hade jag på kameran och det fungerade bra. Svartvitt är det naturliga valet här. Färger skulle bara störa.

Jag fortsätter nog att harva i gärdsgårdsserien fortsättningsvis också. De gör sig bra på bild och de bör naturligtvis också dokumenteras för framtiden.

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2017-12-24 17:20 | Läst 1882 ggr. | Permalink
Fin gärdsgård..inte alla som fixar en sådan.
MvGunte..
Svar från pic-tor 2017-12-25 10:52
Nej, verkligen inte. Annars är det många gärdsgårdar i dag som står och förfaller vilket inte är så roligt att se.



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg