Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Gesällen/Den pakistanska stolen

Passerar Stortorget och ser en fin stol stå för sig själv. Ingen sitter i den. Den står en bit ut från ett stånd där man säljer kläder. Jag stannar och tar fram kameran, men jag måste vänta för en man kommer gående över torget och ställer sig i vägen. Han som säljer kläder kommer fram till mig och säger att stolen kommer från Pakistan och är mycket gammal. Han blir glad över att jag vill fotografera den och tackar flera gånger. Han talar inte så bra svenska så vårt samtal rinner snart ut i sanden.

Ja, så kan ett möte vara. Ett kort samtal kring en gammal stol från Pakistan. Kanske tog han den med sig när han flyttade till Sverige. Ingenting märkvärdigt men stolens ägare blev glad, fast han inte fick sälja någonting.

Jag har en mycket bra digitalkamera. Trots det tar jag ganska ofta fram någon av mina gamla, analoga kameror, sätter i en svartvit film (ofta APX 100) och drar i väg på stan. Är just nu väldigt förtjust i en gammal Minolta XD-7 från slutet av 70-talet. En liten, gedigen kamera helt i metall med vertikal metallridåslutare. Den första i sitt slag med både bländarförval och tidsförval, förutom manuella inställningar förstås. Många menar att det är Minoltas finaste manuella filmkamera. Fast efterföljaren X-700 är nog mer känd och tillverkades under drygt 20 år. Den är inte lika avancerad som XD-7 och huset har en hel del plastinslag. Ofta sitter den mycket fina optiken Minolta MD Rokkor 45/2 på på mina turer. Gillar den brännvidden mer och mer. 

Ska delta i Hamrångebygdens konstrunda på påskdagen. Det blir ett 50-tal utställare över hela bygden. Själv ställer jag ut mina bilder på Hembygdsgården i Bergby.

Titta gärna in om ni har vägarna förbi.

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2018-03-28 22:52 | Läst 2030 ggr. | Permalink



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg