Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Gesällen/Nu är vi i Lund

Några från arkivet. Det är inte ofta jag är i Lund men ibland händer det. Det känns som om staden ligger lite off side. Om man nu inte är aktiv akademiker, eller dito teolog. Eller vad mer? Intresserad av elektronmikroskop kanske? Som sagt, gjorde en sväng till lärdomsstaden (tävlar med Uppsala om det epitetet) när jag var i Skåne för några år sedan.

Fick ingen riktig kläm på Lund. Inte så mycket studenter. Sommarferier med jobb någon annanstans troligen. Missade säkert en hel del trevligt att se och uppleva. Som t ex.....?

Såg, eller hörde, inte heller någon näktergal där.

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2018-04-26 10:40 | Läst 2050 ggr. | Permalink
Somriga bilder! Den första var väldigt fin med sina speciella moln..
Hälsn!
Svar från pic-tor 2018-04-26 13:04
Tack så mycket Jan.
Ja, det ser onekligen ut som Lund. Tycker staden är trevlig att besöka oavsett intressen eller annat, den är trevlig att bara vara i, promenera och äta gott, kika in i fotoaffären kanske eller besöka någon park. Avkopplande.
Svar från pic-tor 2018-04-26 13:05
Tack Stefan. Ska ge Lund ytterligare en chans.
Vilka fina bilder. Funderade på om du fotat med film och använt rödfilter på de första men de ser för finkorniga ut för det. Fast det är klart, det finns ju annat än Tri-x:-)

Trots de härliga kontrastrika bilderna på hus i början så är min favorit den sista. Jag föll pladask! Frågorna hopar sig. Vem är det här? Och vem är Carl-Erik Rosén? Vad har de för otalt med varandra - eller är det han själv som sitter där?
Svar från pic-tor 2018-04-26 13:08
Tack så mycket Mats. Jag fotar rätt ofta analogt, men här har jag använt digitalkamera. Konverterat i Silver Efex Pro II. Läs om mannen med skylten via Anders Erikssons länk. En mycket excentrisk person.
Första bilden - magnifikt!👍
Svar från pic-tor 2018-04-26 13:09
Stort tack Ragnar. Fina moln den här dagen.
Mycket fina bilder från Lund.
Man kan läsa mer om mannen med skylten här:
https://sv.wikipedia.org/wiki/Stellan_Hagmalm

//Anders
Svar från pic-tor 2018-04-26 13:11
Tusen tack Anders. Jag fick en lång pratstund med mannen och hans engagemang gick inte att ta miste på. Mycket vänlig och jag gick därifrån mycket konfunderad.



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg