Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Gesällen/Vandra vidare

Vandra vidare. Det låter som en jargong vi tar till när vi hamnat i trubbel av något slag. Vända blad gör vi också. En överlevnadsstrategi är vad det handlar om. Vi kan inte bära med oss allt elände och orättvisor vi drabbats av i livet. Den ryggsäcken blir alltför tung att bära. Vi stannar upp i livet och orkar inte fortsätta. Ältar, ältar och åter ältar.

Skrattmåsen lurar mig med sitt enda ben. Jag vet det, men ändå känner jag lite sympati för den stackarn där han står på ett ben. En reflex. Kanske har han bara ett ben? Vill han ha min sympati? Nåja, strax därpå plockar han fram det gömda benet och flyger i väg.

Jag vandrar vidare. Skrattmåsen är glömd.

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2018-04-30 12:47 | Läst 1905 ggr. | Permalink
Att låta varje ögonblick vara nytt och rent, opåverkat av vad som varit och utan drömmar och förhoppningar om hur det borde vara, är svårt för alla trots att vi vet. Det är ju det som ligger i botten på uttrycket att leva här och nu. Men det uppfattar jag alla djur gör, skrattmåsar och andra. Inte tyngda av ett intellekt och helt utan ältande (gissar jag). Tänkvärd text och trevliga bilder från nuet, hälsningar/ Björn T
Svar från pic-tor 2018-04-30 16:42
Tack Björn. Ja, det är väl så man försöker leva. Minnenas arkiv öppnar sig dock ibland och släpper ifrån sig än det ena, än det andra.
Eller en låt med Gunnar Wiklund...
Svar från pic-tor 2018-04-30 18:24
Ja, det kan det naturligtvis också vara :).



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg