Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Gesällen/Rapport från en parkbänk

Har strosat runt en bra stund på stan och sätter mig ned på en parkbänk för att vila lite. Det är soligt, studenttider och varmt. Tack och lov har några molntussar börjat visa sig på himlen. Där jag sitter är det ganska många människor som passerar. Det här är huvudstråket från centralstationen till affärerna kring Stortorget. 

På kameran i dag har jag Zeiss Batis 2/25. Ställer in på följande AF och hoppas få några träffar. Har kameran i knät och kollar till en början på skärmen. Det är inte helt lätt den här dagen för solen är väldigt stark. Det mesta blir skott från höften. De flesta träffar.

Ett bekvämt sätt att fotografera. Motiven kommer till mig. Det kanske trista i sammanhanget är att bakgrunden är densamma på alla bilder. Statisterna är också i en del fall desamma, men huvudrollsinnehavarna varierar från bild till bild.

För många färger gjorde det svartvita valet enkelt. Inga konstigheter i konverteringen. 

Ett tvärsnitt av tiden. Dessa människor fanns här tillsammans med mig just den här dagen, det här klockslaget. Ögonblicket kommer aldrig tillbaka.

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2018-06-24 19:24 | Läst 1796 ggr. | Permalink
Bra sätt, o bekvämt, att gå tillväga, tycker flera av dom är lite för mörka i skuggpartierna dock, må fint, LO
Svar från pic-tor 2018-06-24 22:17
Tack LO. Det var väldigt kontrastrikt ljus den här dagen. Har lättat upp skuggorna på samtliga bilder. Om bakgrunden är för mörk tycker jag inte gör så mycket.
Fin serie gatubilder! Jag tycker också det är roligt att se variationen av stilar, kläder, ålder och hudfärg - ett levande samhälle i förändring!
PS Har du lust möjlighet komma på lördag Torbjörn?
Hälsningar/ Björn T
Svar från pic-tor 2018-06-24 22:19
Tack Björn. Jag tror jag kan komma på lördag. Var det kl 10:30 först i Ludvika? Stadsbiblioteket?
Khalad 2018-06-24 22:23
Jätteroligt om du kommer Torbjörn! Jo, vi börjar på Ludvika stadsbibliotek, mitt i stan på andra våningen av Engelbrektsgallerian, stor parkering ett halvt kvarter därifrån. Max en timme där, sen till Korsheden 30 min/ Björn T
Jag gillar det här! Sitter man på en strategisk plats där mycket folk passerar så är det bara att vänta in motiven! Och det händer alltid tillräckligt mycket för att det ska vara intressant! Om inte annat så är människorna i sig tillräckligt intressanta.. Själv fastnar jag gärna med en fika i ett hörn vid Järntorget i Gamla Stan..
Hälsn!
Svar från pic-tor 2018-06-24 22:22
Tack Jan. Det gäller bara att ha ögonen öppna när gatans teater drar upp ridån. Järntorget tillhör mina jaktmarker också, liksom en massa andra ställen i Sthlm.



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg