Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Gesällen/Gammal teknik

Förgrund, mellangrund och bakgrund. Var det inte så vi lärde oss en gång i tiden? Hur en bild skulle komponeras. Tänker väl inte så där värst mycket på mellangrund i dag, men ibland när tillfälle ges så händer det.  Naturligtvis funkar det med gammal teknik också. Gamla, mycket fina Minolta Autocord kom till användning här. Mild kontrast och sommarmoln. Som bilderna såg ut när jag var liten pojke.

Platsen är Marskärsudden utanför Gävle. 

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2018-07-14 11:20 | Läst 1251 ggr. | Permalink
Vacker bild, kanske ett gulfilter hade förstärkt molnen, eller rödfilter.. för mig är det snart 40 år sedan jag testade med gul eller rödfilter..
Hälsn!
Svar från pic-tor 2018-07-14 14:04
Tack Jan. Jag har inga filter alls till den här kameran, men kanske ska kolla på eBay om det finns några att köpa.
Ingen täckning i förgrunden men vad kan man begära denna ohyggligt varma dag kameran måste väl fått lite sting den med.
Hälsningar
Gun-Inger som naturligtvis uppskattar bilden.
Svar från pic-tor 2018-07-14 22:38
Tack så mycket Gun-Inger. En smaksak kanske? Jag vill inte att ramen ska vara alltför tydlig. Jag har ljusat upp några blommor men det tycker jag får räcka.
Javisst, detta verkar bortglömt hos dom flesta idag som glatt sätter på supervidvinkel o kör på utan vare sig inramning för eller bakgrund. Hils, LO
Svar från pic-tor 2018-07-14 22:41
Tack LO. Det går lite för fort ibland. Det gäller nog oss alla. Fördelen med långsam teknik är just att den är långsam. Man hinner med att se ordentligt, och ibland också tänka.
En klassiskt vacker komposition.
Om du har filter till någon annan kamera kan det gå att hålla det med vä tumme och pekfinger framför objektivet, efter att du fokuserat klart. Lite fippligt, men det går. :-)
Svar från pic-tor 2018-07-15 11:11
Tack Olle. Ska leta i mina gömmor vad jag har för filter. Ibland är fotograferingen inte så välplanerad. Jag åker iväg någonstans med några kameror och naturligtvis borde några filter också få följa med tillsammans med de analoga kamerorna. Ska bättra mig.



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg