Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Gesällen/Classic cars

Classic Car Week i Rättvik är en klassiker. Alltid vecka 31. Jag åkte dit för att se Lady Classic på onsdagen men kom iväg för sent och missade alla ladies. Fick nästan en chock när jag anlände. Genomfarten var totalt igenproppad av bilar. Jag fick vänta jättelänge innan jag lyckades ta mig igenom och hitta en parkering. Efter gatan satt fullt med människor och tittade på bilarna. Nu var inte cruisingen förrän på torsdagen men många av deltagarna körde runt och visade upp sig.

Den här gången försökte jag fånga människorna i bilarna. Ställde in kameran på följande AF och serietagning. Växlade mellan en 25:a och en 55:a. Hoppas den 25-105:a, som jag förbokat, kommer snart. De allra flesta av bilarna rullade men några stod stilla vid en rondell. Massor av besökare filmade och fotograferade.

Lyckades endast fånga en kvinna klädd i femtiotalslook. De ladies som deltagit i Lady Classic-rallyt verkade ha skingrats för vinden efter målgång. Jag lyckades dock få skott på ett gäng som precis kommit i mål med en kokande DeSoto. Såg den kokande bilen på håll när jag fikade på ett café en bit ifrån. Jag svepte i mig den sista slurken kaffe och småsprang iväg för att hinna få en bild på den kokande bilen. Tyvärr hade ångan lagt sig innan jag hann fram.

Jag stötte ihop med en kille som var där med sin Puchmoped modell 1958. Tvåväxlad med trampor. 

Hettan från bilarna slog emot oss som stod där längs gatan. För att få svalka gick jag efter en stund ut på långbryggan där man kunde ana svaga pustar i den annars nästan dallrande hettan.

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2018-08-03 22:00 | Läst 1974 ggr. | Permalink
Fräcka bilder, en del är lite för mörka i fejan, men mättnaden bjuder du på, må gott, LO
Svar från pic-tor 2018-08-03 22:21
De ska vara mörka i fejan, de som är det. De sitter inne i skuggan och tanken var att det också skulle synas. Tack för titten.
Lustigt. Jag fokuserade också på människor i bilar istället för så mycket på bilarna i år. Har det roliga kvar att kolla vad som fastnade. Bilarna fångade jag förra året (se min Flickr) och de flesta var ju samma som då.
Jag var "nere på byn" en sväng på torsdagen och det var riktigt mycket åskådare i år.
Ett gammalt dieseldrivet tåg rullade brölande in på Rättviks station för att senare återvända till järnvägsmuseet i Gävle.
Ska man ta sig in i eller igenom Rättvik denna veckan så är det bra att känna till bakvägarna.
Jag tycker ett 70-200mm är alldeles ypperligt för att inte behöva hänga in i bilarna eller stå ute i gatan. Med stor bländaröppning kan man fota ända in i skymningen då ljuset blir mer spännande än i klart solsken.
Svar från pic-tor 2018-08-04 10:02
Att fotografera människor med ett 70-200 är inte min grej. Jag vill känna närhet till de jag fotograferar och vill också få ögonkontakt med dem jag fotograferar. Står man på långt håll med tele går närkontakten och uttrycken förlorade.
Ventures 2018-08-04 12:28
Då var bikdexemplen väl inte representativa m.a.o. ;) Jag tycker man får bra kontakt även med tele om man vill. Det är bara att göra sig synlig. Utan att behöva tränga sig på. Men det är förstås upp till var och en av oss att välja metod.
Ser ut som en populär tillställning.
De två bilder som jag gillade allra bäst är den första med rosa hatten och så damen i röda klänningen.
Svar från pic-tor 2018-08-05 11:19
Tack Margareta. 2005 var jag på Hollies konsert på Dalhalla och bodde då på Stiftsgården i Rättvik. Samtidigt pågick Classical Car Week. Strosade då runt på campingen och gatorna och fotade bilar och folk. Tyckte det var mycket bilar då, men det går inte att jämföra med hur det var i år. Allt har blivit mycket större. Rättvik kan nog inte svälja mer som det kändes.



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg