Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Gesällen/Nyservad bladare

Skickade min Hasselblad 503 cx till Analoga Kameror i Sundbyberg för en tid sedan och i förra veckan fick jag den tillbaka. Mina problem med frammatningen berodde på ett fel i magasinet. Testade kameran i går och allt fungerade som det skulle. Efter körövning i Norrsundet på förmiddagen och sopplunch därefter gick jag runt i vinterlandskapet på Kvistholmen. Använde Fomapan 200 som jag inte är så förtjust i. Ojämn kvalitet med ibland konstiga ränder och prickar. Repkänslig är den dessutom. Fotar upp de sista rullarna nu och har köpt Ilford Fp4+ i stället.

Arbetarmuseet

Rödboharen

Trist gråväder var det den här dagen, men det går naturligtvis att ta bilder i sådant väder också. Har precis fotat av fem askar med glasplåtar från Arbetarmuseet och nu återstår massor av arbete med redigering. Har också framkallat en gammal rulle Hauff Pancola Super som jag fann på museet. Den blev väldigt kupig så den ligger i press några dagar till. Några rutor (6x9) ser ut att vara ganska hyfsade.

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2019-01-31 18:36 | Läst 1956 ggr. | Permalink
Fint foto-gråväder och fina bilder. Känns att du trivs med vad du håller på med.
Svar från pic-tor 2019-02-01 08:23
TackGunnar. Ja, det är roligt med det analoga. Speciellt mellanformat.
Kul att du är ute och luftar Bladaren.
Jag får göra likadant (har också en 503cx) så att den inte beckar igen.
Det blir något speciellt med film och större format, de "rullar av" på ett mjukt sätt i hög och lågdagrar så att bilderna upplevs behagligt mjuka trots att de är skarpa tycker jag.
/Affe
Svar från pic-tor 2019-02-01 08:39
Det är klart att du måste lufta din bladare. Första bilden är handhållen men till den andra har jag använt monostativ. Är det bra ljus så fungerar handhållet fint tycker jag. Det större negativformatet ger, som du skriver, ett behagligt uttryck med mjuka övergångar. Film fortsätter jag med, parallellt med det digitala.
En trevlig återkomst. Det märks.
Schlopp. :-)
Svar från pic-tor 2019-02-04 14:44
Ja, det känns fint när en kär gammal vän är på benen igen.



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg